Csokoládékenyér
Édes sütemény Sütemény

Csokoládékenyér

Csokoládékenyér recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Csokoládékenyér

Csokoládékenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csokoládékenyér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 788 kcal

Hozzávalók
  

  • 24 dkg liszt
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl joghurt
  • 230 g cukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál sütőpor

Elkészítés
 

  • A cukrot keverjük simára a joghurttal, a liszttel, a tojással, a sóval és a sütőporral. Alaposan keverjük ki az egészet.
  • A csokoládét reszeljük le durva reszelőn, vagy vágjuk apróra, majd forgassuk a tésztába.
  • Vajazzunk ki egy őzgerincformát, szórjuk meg kevés liszttel, és simítsuk bele a masszát.
  • Tegyük előmelegített sütőbe, 10 perc után mérsékeljük a lángot, és süssük még 30-40 percig.
  • Borítsuk deszkára, és szeleteljük fel, ha kihűlt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csokoládékenyér-hez!

Nutrition

Kalória: 788kcalSzénhidrát: 129gFehérje: 13gZsír: 25gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 49mgNátrium: 853mgKálium: 516mgÉlelmi rost: 7gCukor: 72gVitamin A: 128IUVitamin C: 1mgKalcium: 289mgVas: 9mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 82, mai nézettség: 1 )