Csokoládékrémes habcsókpite Csokoládékrémes habcsókpite

Csokoládékrémes habcsókpite

Pite Sütemény

Csokoládékrémes habcsókpite – A finom édesség minden alkalmakra

Csokoládékrémes habcsókpite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 85 perc.

Ha az édességek rajongója vagy, akkor valószínűleg már találkoztál a csokoládékrémes habcsókpite nevű finomsággal. Ez a desszert nem csak mesésen finom, hanem elképesztően mutatós is. Az alapja egy habcsók, amelyet csokoládékrémmel töltünk meg.

Csokoládékrémes habcsókpite

Csokoládékrémes habcsókpite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csokoládékrémes habcsókpite.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 55 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 8 főre
Kalória 632 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztet, a vajat, a porcukrot és a kakaóport a tálban robotgéppel addig keverjük, amíg zsemlemorzsa szerű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és addig keverjük, amíg tésztává nem áll össze.
  • Enyhén lisztezett nyújtódeszkán simára gyúrjuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és enyhén lisztezett sodrófával adagonként 4 mm vastagra nyújtjuk. Egy 3 cm mély, 8 cm-es kerek bordázott süteményformába belenyomunk egy tésztát, és a felesleges részt levágjuk. Kivesszük a tésztát, félretesszük, és a többivel is így járunk el.
  • Az így kapott kis tésztaformákat a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 200°C fokra előmelegítjük. A kis tésztaformákat sütőpapírral kibéleljük és rizzsel vagy szárított babbal megtöltve a tepsibe helyezzük. 15 percig sütjük.
  • A sütőből kivéve eltávolítjuk a rizst vagy babot, majd további 10 percre visszatesszük a sütőbe sülni (amíg ropogós nem lesz). A sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentjük.
  • A csokoládét és a tejszínt egy serpenyőben alacsony lángon összekeverjük. Fém kanállal néha megkeverve addig melegítjük, amíg a csokoládé megolvad és a keverék sima nem lesz.
  • Ezután félretesszük egy kicsit hűlni. Hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. Az így kapott csokis keveréket a tésztába töltjük és a 180°C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
  • A habcsókhoz elektromos habverővel egy tiszta száraz edényben addig verjük a tojásfehérjét, amíg ?be nem csúcsosodik?. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor feloldódik és a keverék sűrű, fényes nem lesz.
  • A habcsókot a sütemények tetejére halmozzuk és a sütőbe tolva 5-6 percig sütjük. Ezután 30 percre félretesszük hűlni.
  • Tejszínhabbal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csokoládékrémes habcsókpite-hez!

Tápérték

Kalória: 632kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 9gZsír: 38gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 150mgNátrium: 241mgKálium: 213mgÉlelmi rost: 3gCukor: 33gVitamin A: 1288IUVitamin C: 1mgKalcium: 63mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A csokoládékrémes habcsókpite egy ínycsiklandó amerikai desszert, amelyben a csokoládés tészta és a habcsók tökéletesen kombinálódnak. A krémes csokoládé és a puha habcsók rétegek összehangolása igazi különlegessé teszi ezt az édességet. A recept népszerűsége az egyszerű elkészítésében és az ínycsiklandó ízében rejlik.

Tálalás:

A csokoládékrémes habcsókpite tökéletes választás lehet egy ünnepi vagy alkalmi desszertnek, valamint bármilyen különleges étkezés befejező édességeként. A szeleteket tálalhatjuk önmagukban, vagy akár egy kevés tejszínnel vagy vaníliaszósszal is kísérhetjük. Egy kis kakaóporral vagy csokoládéforgáccsal is díszíthetjük a tetejét, hogy még vonzóbbá tegyük.

Alternatív hozzávalók:

Ha szeretnénk némi változatosságot vinni a receptbe, itt van néhány alternatív hozzávaló, amit felhasználhatunk:

  • Mandula vagy dió darabok: Adjunk hozzá a tésztához egy kevés durvára vágott mandula vagy dió darabokat, hogy extra ropogós textúrát és gazdagabb ízt kapjunk.
  • Vaníliakivonat vagy rumaroma: Adjunk hozzá néhány csepp vaníliakivonatot vagy rumaromát a tésztához, hogy gazdagabb és aromásabb ízt kapjunk.
  • Gyümölcsös töltelék: Tegyünk egy réteg gyümölcsös tölteléket a habcsók és a csokoládés tészta közé. Például használhatunk friss málnát vagy áfonyát, vagy akár befőttet is.
  • Csokoládéöntet: Tálaláskor locsoljunk egy kevés meleg csokoládéöntetet a sütemény tetejére, hogy még csokoládésebb és ínycsiklandóbb legyen.

Egészségügyi előnyök:

Bár a csokoládékrémes habcsókpite egy ínycsiklandó desszert, a csokoládénak és a habcsóknak is vannak néhány egészségügyi előnye.

  1. Csokoládé: A sötét csokoládé, amelyet a receptben is használunk, antioxidánsokban, káliumban és vasban gazdag. Az antioxidánsok segíthetnek a szervezet védelmében a szabadgyökök ellen, és hozzájárulhatnak az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához.
  2. Tejszín: A tejszín a receptben kis mennyiségben szerepel, és magas zsírtartalmú. Mérsékelt mennyiségben fogyasztva azonban a tejszín lehetőséget nyújt a kalóriabevitel növelésére, és energiát biztosíthat.

Mint minden édesség esetében, a csokoládékrémes habcsókpite mértékletesen fogyasztandó, és része lehet az egészséges étrendnek, amikor az egyensúly és a változatosság megtartása a cél.

Variációk:

A csokoládékrémes habcsókpite receptjében is lehet néhány változtatást végrehajtani a kreativitás és az ízlés alapján. Itt van néhány variáció, amelyekkel kísérletezhet:

  1. Mogyoróvaj: Adjunk hozzá egy réteg mogyoróvajat a habcsók és a csokoládés tészta közé. Ez a variáció adhat egy új dimenziót a sütemény ízének és textúrájának.
  2. Gyümölcsös krém: Készítsünk egy könnyű gyümölcsös krémet, például eperből vagy málnából, és kenjük meg vele a tészta rétegeket a habcsók között. Ez friss és gyümölcsös ízt ad a süteménynek.
  3. Cukormentes változat: Ha szeretnénk csökkenteni a cukorbevitelt, használjunk cukormentes édesítőszereket vagy alternatívákat a receptben, például eritritolt vagy steviát.

Érdekességek:

  • A habcsók, amelyet a receptben használunk, eredetileg egy francia desszert, a pavlova része. A pavlova egy kívül ropogós, belül lágy habcsók torta, amelyet az orosz balett-táncosnő, Anna Pavlova tiszteletére neveztek el.
  • A csokoládékrémes habcsókpite gyakran díszítik friss gyümölcsökkel, mint például málna, szeder vagy áfonya, hogy frissességet és színvilágot adjanak a süteménynek.
  • A habcsókpite tökéletes alkalomra szabható, hiszen a tésztára és a habcsókra bármilyen díszítést vagy mintát lehet készíteni. Kísérletezzen a tésztára szórt csokoládéforgáccsal, vagy a habcsókra rajzolt csokoládémintákkal, hogy egyedi megjelenést kapjon.
  • A csokoládékrémes habcsókpite jól tárolható, és akár másnapra is finom marad. Hűtőszekrényben tárolva, lefedve érdemes eltartani, hogy megőrizze frissességét és ropogós állapotát.
(össznézettség: 154, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating