Csokoládés gesztenyetorta
Sütemény Torta

Csokoládés gesztenyetorta

Csokoládés gesztenyetorta: A karácsonyi ünnepi torta, amely mindenkit elkápráztat

Csokoládés gesztenyetorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Ha a karácsonyi sütik és sütemények világában keresünk egy igazán különleges, és magával ragadó ízélményt, akkor a csokoládés gesztenyetorta a tökéletes választás. Ez a torta nem csak a csokoládé és gesztenye rajongóknak jelent különleges ízélményt, hanem mindenki számára, aki szereti az ünnepi ételeket.

A csokoládés gesztenyetorta azonban nem csak az íze miatt különleges. A torta elkészítése és díszítése is nagy kihívást jelent, így a torta elkészítése egy különleges ünnepi élmény lehet. Ha szeretne valami igazán különlegeset tálalni az ünnepi asztalon, akkor készítsen csokoládés gesztenyetortát, és kápráztassa el a vendégeit.

Csokoládés gesztenyetorta

Csokoládés gesztenyetorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csokoládés gesztenyetorta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 356 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a krémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín

Elkészítés
 

  • A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén lassan a sütőporral elkevert lisztet.
  • Miután miden alapanyag belekerül még legalább 2-3 percig dolgoztassuk a robotgéppel. Egy kikent (én kevés olajjal szoktam) és kilisztezett tortaformába öntjük, majd 180°C fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, amikor már érezzük az illatát, visszavesszük 160-170°C fokra. Sütési idő kb 35-40 perc. Csak a legvégén nyissuk ki a sütő ajtaját és tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész és kihűlt 3 felé vágjuk.
  • A krémhez kiengedjük a gesztenyemasszát, belekeverjük a 3 tábla olvasztott csokoládét, majd a felvert tejszínhabot. Végig robotgépet használtam, hogy minél krémesebb állagot kapjak. Érdemes a tortalapot előlocsolni, mert a krém nem fogja átitatni a piskótalapokat.

Megjegyzés

Tálalás:

Tálalás előtt érdemes néhány percig kivenni a hűtőből, hogy a torta krémes állaga kibontakozhasson. A tortát akár tejszínhabbal, vaníliás szósszal vagy gyümölcsökkel is tálalhatjuk.
Jó étvágyat a Csokoládés gesztenyetorta-hoz!

Nutrition

Kalória: 356kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 8gZsír: 16gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 131mgNátrium: 119mgKálium: 136mgÉlelmi rost: 5gCukor: 15gVitamin A: 300IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 50mgVas: 0.9mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 298, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating