Csokoládés gesztenyetorta: A karácsonyi ünnepi torta, amely mindenkit elkápráztat
Csokoládés gesztenyetorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.
Ha a karácsonyi sütik és sütemények világában keresünk egy igazán különleges, és magával ragadó ízélményt, akkor a csokoládés gesztenyetorta a tökéletes választás. Ez a torta nem csak a csokoládé és gesztenye rajongóknak jelent különleges ízélményt, hanem mindenki számára, aki szereti az ünnepi ételeket.
A csokoládés gesztenyetorta azonban nem csak az íze miatt különleges. A torta elkészítése és díszítése is nagy kihívást jelent, így a torta elkészítése egy különleges ünnepi élmény lehet. Ha szeretne valami igazán különlegeset tálalni az ünnepi asztalon, akkor készítsen csokoládés gesztenyetortát, és kápráztassa el a vendégeit.
Csokoládés gesztenyetorta
Hozzávalók
a krémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén lassan a sütőporral elkevert lisztet.
- Miután miden alapanyag belekerül még legalább 2-3 percig dolgoztassuk a robotgéppel. Egy kikent (én kevés olajjal szoktam) és kilisztezett tortaformába öntjük, majd 180°C fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, amikor már érezzük az illatát, visszavesszük 160-170°C fokra. Sütési idő kb 35-40 perc. Csak a legvégén nyissuk ki a sütő ajtaját és tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész és kihűlt 3 felé vágjuk.
- A krémhez kiengedjük a gesztenyemasszát, belekeverjük a 3 tábla olvasztott csokoládét, majd a felvert tejszínhabot. Végig robotgépet használtam, hogy minél krémesebb állagot kapjak. Érdemes a tortalapot előlocsolni, mert a krém nem fogja átitatni a piskótalapokat.