Dán vagdalt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.
Dán vagdalt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dán vagdalt.
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb darált
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
- 0,25 teáskanál fekete bors őrölt
- 2 dkg vaj
Elkészítés
- A darált húsból formálj 4 egyforma, egyenként kb. 1,5 cm vastag pogácsát, s azokat forgasd a sóval és borssal összekevert lisztbe. A felforrósított zsiradékban előbb hirtelen pirítsd barnára a pogácsák mindkét oldalát, majd lassú tűzön süsd még – közben átfordítva – 3-4 percig.
- (Paradicsomsalátával vagy tésztasalátával, valamint burgonyapürével vagy zöldségpürével tálald.)
- E recept sajtos-újhagymás változata is igen népszerű. Ekkor a darált húst 7,5 dkg reszelt sajttal és egy csomó apróra vágott újhagymával keverik össze.
- 6-8 db pogácsát formálnak belőle és az előbb leírtak szerint sütik ki, csak gyorsabban, mintegy 2-3 perc alatt.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Dán vagdalt-hoz!
Nutrition
Kalória: 370kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 21gZsír: 31gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 101mgNátrium: 684mgKálium: 363mgÉlelmi rost: 0.1gCukor: 0.01gVitamin A: 134IUVitamin C: 1mgKalcium: 20mgVas: 1mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 43, mai nézettség: 1 )