Egy különleges finomság: Fedezd fel a Diós gesztenyetorta varázslatát!
Diós gesztenyetorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
A Diós gesztenyetorta egy igazán különleges édesség, amely egyben finom és egzotikus is. A dió és a gesztenye kombinációja érdekes és ízletes összhangot teremt.
Diós gesztenyetorta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós gesztenyetorta.
Hozzávalók
a tésztához:
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg dió darált
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
a lekenéshez:
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
a tetejére:
- 4 evőkanál tortadara
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A diót a morzsával összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájára ráteszünk egyharmadnyi morzsás diót, erre pedig egyharmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
- Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A diós masszát beleöntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A lekvárt kiskanállal kikeverjük, a tésztára öntjük, egyenletesen, vékonyan elsimítjuk rajta. Kb. fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megdermedjen a lekvár. A szobahőmérsékletlen fölengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha (szobahőmérséklettű) margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletes vastagságban rákenjük a lekváros tortalapra. Hűtőszekrényben dermesztjük rövid időn (kb. 30 percen) át, végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
- Tálalás előtt a torta szélét forró vízbe mártott késsel a tortakarika belső pereme mentén körbevágjuk, így könnyebben leemelhetjük róla a tortakarikát. A tortát forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Diós gesztenyetorta-hoz!
Tápérték
Kalória: 374kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 5gZsír: 25gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 50mgNátrium: 227mgKálium: 204mgÉlelmi rost: 1gCukor: 15gVitamin A: 811IUVitamin C: 11mgKalcium: 33mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 270, mai nézettség: 1 )