Diós kelt kifli
Édes sütemény Sütemény

Diós kelt kifli

Diós kelt kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Diós kelt kifli

Diós kelt kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós kelt kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 715 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej langyos
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor

a diótöltelékhez:

  • 30 dkg dió darált
  • 25 dkg porcukor
  • 1.5 dl tej

Elkészítés
 

  • A cukrot elkeverjük a tejben, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.
  • A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
  • A tésztát 2 órán át állni hagyjuk. Utána 32 gombócra osztjuk, kinyújtjuk, megtöltjük a dióval, és kifliket formázunk belőle.
  • Tepsibe tesszük őket, tetejüket tojással megkenjük, majd 1/2 órát állni hagyjuk.
  • Utána előmelegített sütőben megsütjük.
  • Diótöltelék készítése: a diót összekeverjük a porcukorral majd kevés tejjel felfőzzük, vagy forró tejjel leforrázzuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós kelt kifli-hez!

Nutrition

Kalória: 715kcalSzénhidrát: 75gFehérje: 13gZsír: 42gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 20gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 36mgNátrium: 460mgKálium: 274mgÉlelmi rost: 4gCukor: 32gVitamin A: 1004IUVitamin C: 1mgKalcium: 90mgVas: 3mg
Keyword diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 192, mai nézettség: 1 )