Double Espresso Brownie Double Espresso Brownie

Double Espresso Brownie

Édes sütemény Sütemény

Double Espresso Brownie: A kávé és csokoládé imádók álma

Double Espresso Brownie recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Ha szereted az erős, fűszeres kávét, és a csokoládé sem áll távol tőled, akkor ez a sütirecept neked szól! A Double Espresso Brownie egy igazán különleges és ízletes desszert, amely a kávé és a csokoládé tökéletes harmóniáját kínálja.

Ez a recept egyszerű és gyorsan elkészíthető, így bármikor elkészítheted, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy egyszerűen csak szeretnél valami finomat és különlegeset enni. A sütőből kijövő illatok garantáltan elkápráztatják majd a környezetedet, és a brownie íze pedig garantáltan elvarázsol majd!

Double Espresso Brownie

Double Espresso Brownie

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Double Espresso Brownie.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 8 főre
Kalória 831 kcal

Hozzávalók
  

a brownieshoz:

a frosting:

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 190°C fokra. Kenjünk ki egy 38x25x2,5 cm-es sütőformát sütőzsiradékkal.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, az étkezési kakaóport és az instant espresso kávé granulátumot.
  • Egy 1 literes serpenyőben forraljuk fel a vizet és a vajat vagy margarint. Öntsük a lisztkeverékbe, majd egy kanállal keverjük el, amíg sima lesz. Keverjük hozzá a szódabikarbónát, a tejszínt és a tojást.
  • Öntsük a tésztát a sütőformába, majd süssük 18-23 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad. Hagyjuk kihűlni.
  • A krém elkészítéséhez egy 3 literes serpenyőben melegítsük fel az étkezési kakaóport, a vajat vagy margarint és a tejszínt, amíg forr. Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a porcukrot, az instant espresso kávé granulátumot és a vaníliát. Keverjük simára a masszát, majd kenjük rá a kihűlt brownie-ra.
  • Vágjuk fel 10 sorra és 5 oszlopba, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Double Espresso Brownie-hoz!

Tápérték

Kalória: 831kcalSzénhidrát: 125gFehérje: 5gZsír: 37gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 347mgKálium: 111mgÉlelmi rost: 2gCukor: 104gVitamin A: 1208IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 34mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Double Espresso Brownie egy modern változata a hagyományos brownie-nak, amelynek egyik fő hozzávalója az erős kávé. A receptet az amerikai Betty Crocker cég készítette el, és a brownie-ra jellemző sűrű, fudge-szerű állagot egyedülálló ízű eszpresszó kávé granulátummal egészítették ki.

Tálalás:

A Double Espresso Brownie-t hagyományosan egyenként, tányérra vagy szalvétára helyezve szolgálják fel. A brownie-t lehet díszíteni csokoládé vagy karamell szósszal, vagy akár tejszínhabbal is.

Alternatív hozzávalók:

Az eredeti receptben használt hozzávalókat lehet variálni vagy helyettesíteni más összetevőkkel. Például, ha nem kívánjuk használni az instant eszpresszó granulátumot, akkor lehet helyettesíteni frissen főzött és kihűlt, erős kávéval. A kakaópor helyettesíthető sötét csokoládé reszelt héjával is.

Egészségügyi előnyök:

A Double Espresso Brownie nem nevezhető egészséges süteménynek, mivel jelentős mennyiségű cukrot és zsírt tartalmaz. Azonban az eszpresszó kávéban található koffein és antioxidánsok számos egészségügyi előnnyel járhatnak, mint például a jobb mentális éberség és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése.

Variációk:

A Double Espresso Brownie-t lehet variálni az ízek és a hozzávalók szempontjából is. Például, hozzáadhatunk diót, mogyorót vagy csokoládé darabokat a tésztához. A brownie-t lehet elkészíteni gluténmentes vagy vegán változatban is, amelyekhez alternatív liszteket és növényi alapú tejet használnak.

Érdekességek:

  • A brownie neve az amerikai édesség (fudge) és a keksz (cookie) szavakból származik.
  • A brownie-t először 1897-ben említették egy szakácskönyvben, ahol a recept a „Bostoni sütemény” nevet viselte.
  • Az egyik legnagyobb brownie 907 kilogrammot nyomott, és 2001-ben készült el a Massachusettsi Fairhaven-ben.
  • A brownie-t az Egyesült Államokban általában hideg tej vagy kávéval együtt fogyasztják.
(össznézettség: 289, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése