Elefánt fokhagymás sült zöldbab Elefánt fokhagymás sült zöldbab

Elefánt fokhagymás sült zöldbab

Fokhagymaköret Köretek

Elefánt fokhagymás sült zöldbab: Egyszerű és egészséges köret vagy vegetáriánus főétel

Elefánt fokhagymás sült zöldbab recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Fedezd fel ezt a könnyen elkészíthető, ízletes és egészséges receptet, amely remekül illik a nyári grillezéshez, vagy akár önálló vegetáriánus ételként is szolgálhat. Az elefánt fokhagyma lágy íze, a citrom frissítő savanyúsága, és az olívaolaj gazdagsága tökéletesen összhangban van a ropogós, sült zöldbabban. Ez a gyors és egyszerű étel mindenkit elvarázsol majd, legyen az családi ebéd vagy baráti összejövetel. Próbáld ki ma, és élvezd a friss és finom ízek kombinációját!

Elefánt fokhagymás sült zöldbab

Elefánt fokhagymás sült zöldbab

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás sült zöldbab.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás köret
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 154 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  • Egy tálban keverd össze az elefánt fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, sót és borsot.
  • Add hozzá a tisztított zöldbabokat a fokhagymás olajhoz, és forgasd össze, hogy jól be legyenek vonva a keverékkel.
  • Helyezd a zöldbabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen oszlasd el.
  • Süsd a zöldbabokat körülbelül 15-20 percig, vagy amíg megpuhulnak és enyhén megbarnulnak.
  • Tálald melegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás sült zöldbab-hoz!

Tápérték

Kalória: 154kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 5gZsír: 8gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gNátrium: 298mgKálium: 273mgÉlelmi rost: 3gCukor: 0.04gVitamin A: 4IUVitamin C: 27mgKalcium: 60mgVas: 1mg
Keyword Citromlé, Elefánt fokhagyma, köret, Olívaolaj, Zöldbab
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A zöldbabot évszázadok óta használják szerte a világon, és sokféle étel alapja. A sült zöldbab egy klasszikus recept, amit számos kultúrában ismernek és szeretnek. Ebben a verzióban az elefánt fokhagyma és a citromlé adja a mediterrán hangulatot, amely friss és könnyed ízeket csempész az ételbe. Az elefánt fokhagyma, melyet különleges mérete és lágy íze miatt kedvelnek, nagyszerűen kiegészíti a zöldbabot és egyedülálló aromával látja el ezt az egyszerű, de ízletes köretet.

Tálalás:

A elefánt fokhagymás sült zöldbabot a legjobb melegen tálalni, közvetlenül a sütés után. Tálald egy szép tálon vagy lapos tányéron, és frissítő citromszeletekkel, friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal díszítheted. Tökéletes grillezett húsokhoz, halhoz vagy szárnyasokhoz, de akár főételként is tálalhatod salátával és quinoával vagy barna rizzsel.

Alternatív hozzávalók:

Ha nem találsz elefánt fokhagymát, használhatsz helyette hagyományos fokhagymát, csak aprítsd finomra és használj kevesebbet, mert erősebb az íze. A citromlé helyett lime-lével is próbálkozhatsz, ami pikánsabb ízt ad. Ha szereted a fűszeres ételeket, adj hozzá néhány csepp chili olajat vagy csipetnyi chili pehelyet a még izgalmasabb ízért. Emellett a zöldbab helyett használhatsz spárgát vagy brokkolit is, csak figyelj a sütési időre, mert ezek a zöldségek rövidebb idő alatt is megpuhulhatnak.

Egészségügyi előnyök:

A zöldbab kiváló forrása a rostnak és a vitaminoknak, különösen a C- és K-vitaminnak, valamint a folsavnak és a mangánnak. Az elefánt fokhagyma is tele van egészséges tulajdonságokkal, beleértve az antioxidánsokat, és a kutatások szerint segíthet a koleszterinszint csökkentésében és a szív egészségének megőrzésében. Az olívaolaj is jó zsírsavforrás, ami szintén segít a szív egészségének megőrzésében.

Variációk:

Ahogyan korábban említettem, az Elefánt fokhagymás sült zöldbab receptet könnyen variálhatod más zöldségekkel, mint például spárga vagy brokkoli. A fűszerezést is megváltoztathatod, ha szeretnéd – próbáld ki fűszeres chili olajjal, vagy adj hozzá néhány csepp balzsamecetet a sült zöldségekhez az extra mélységért. Ha húsevő vagy, próbáld ki a receptet némi sült szalonnával vagy grillezett csirkemellel a főételként történő tálaláshoz.

Érdekességek:

Az elefánt fokhagymát néha „szelíd” fokhagymának is hívják a lágyabb íze miatt, de valójában nem igazi fokhagyma, hanem a póréhagyma közeli rokona. Nevét a nagy méretéről kapta, ami akár négyszerese is lehet a hagyományos fokhagyma méretének. A zöldbabot pedig néha „haricots verts”-ként ismerik a francia konyhában, ami egyszerűen „zöldbabot” jelent. Azonban a „haricots verts” gyakran hivatkozik a vékony, fiatal zöldbabra, amely finomabb ízű és textúrájú.

(össznézettség: 810, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating