Feta sajtos cukkini fasírt Feta sajtos cukkini fasírt

Feta sajtos cukkini fasírt

Egyéb Egytálételek

Feta sajtos cukkini fasírt – A finom fogás

Feta sajtos cukkini fasírt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

A Feta sajtos cukkini fasírt egy olyan étel, ami a zöldségek és sajtok szerelmeseinek kedvence lesz. Ez a finom fogás a görög feta sajt és a friss cukkini tökéletes párosításával nyűgöz le minket.

Feta sajtos cukkini fasírt

Feta sajtos cukkini fasírt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Feta sajtos cukkini fasírt.
4.34 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 264 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A lereszelt cukkinit megsózzuk és kb. 15 percre félrerakjuk.
  • Utána kicsavarjuk és a tojással, a feta sajttal, az aprított hagymával és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel egy tálban összekeverjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá amennyitől jól formázható massza lesz.
  • Gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk majd forró olajban kisütjük.
  • Fokhagymás feta szósszal és párolt rizzsel fogyasztottuk a cukkini fasírtot. S

Megjegyzés

Jó étvágyat a Feta sajtos cukkini fasírt-hoz!

Tápérték

Kalória: 264kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 8gZsír: 20gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 63mgNátrium: 692mgKálium: 327mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 449IUVitamin C: 19mgKalcium: 173mgVas: 1mg
Keyword cukkini, egytálétel, fasírt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Feta sajtos cukkini fasírt egy kis faluban, a magyar vidék szívében született. Egy öregasszony, Mariska néni, mindig a legjobb zöldségeket termesztette kertjében. Egy nyári napon, amikor a cukkinik éppen bőséggel termettek, és egy sajtkereskedő éppen friss fetával járt a faluban, Mariska néni úgy döntött, hogy kipróbál valami újat. Ebből született meg ez a rendkívül ízletes és laktató étel, amely azóta is hódít a magyar konyhákban.

Tálalás:

A fasírtokat legjobb friss, ropogós zöldsalátával tálalni, amelyet pár csepp citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítettünk. Mellé kínáljunk egy pohár hideg fehérborral vagy rozmaringos limonádéval. A fasírtokat tegyük egy fa tálra, és szórjuk meg friss petrezselyemmel és egy kevés sóval.

Alternatív hozzávalók:

  • Ha nincs otthon feta sajt, használhatunk más, jól olvadó sajtot is, mint például mozzarella vagy trappista.
  • A snidling helyett használhatunk friss metélőhagymát vagy akár fokhagymát is egy karakteresebb ízért.
  • A zsemlemorzsa helyett használhatunk zabpelyhet vagy kukoricadarát, ha valamilyen diétát követünk vagy gluténmentes étrendet preferálunk.
  • A tojás helyett, ha vegán változatot szeretnénk, használhatunk 1 evőkanál lenmagot, amit 2 evőkanál vízben áztatunk 15 percig. Ezzel is jól összetartja a fasírtot.

Egészségügyi előnyök:

  • Cukkini: Gazdag rostokban és vízben, alacsony kalóriatartalmú. A cukkini támogatja az egészséges emésztést és segít a fogyásban. A benne lévő antioxidánsok, mint a C-vitamin és a béta-karotin, védelmet nyújtanak a szabad gyökök ellen.
  • Feta sajt: Bár tartalmaz telített zsírokat, mértékkel fogyasztva jó forrása a fehérjének és kalciumnak. Kisebb mennyiségben tartalmaz laktózt, így egyes laktózérzékenyek könnyebben emésztik.
  • Zöldfűszerek (snidling, petrezselyem, zöldhagyma): Ezek a fűszernövények nem csak ízletesek, de tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A petrezselyem kiváló C- és K-vitamin forrás.

Variációk:

  • Gluténmentes: A zsemlemorzsát cseréljük ki rizslisztre vagy kukoricadarára.
  • Vegán: A fetát cseréljük ki vegán sajtra és a tojást lenmag- vagy chiamag-„tojásra”.
  • Húsos: A fasírtba keverhetünk darált húst (pl. pulyka vagy csirke) egy húsosabb változatért.

Érdekességek:

  • A feta sajt eredetileg Görögországban keletkezett, és tradicionálisan juh- vagy kecsketejből készül. Ma már a világ számos részén készítik, különféle variációkban.
  • A cukkini valójában a tökfélék családjába tartozik, és technikailag gyümölcs, bár zöldségként kezelik a konyhában.
  • Az emberek gyakran meglepődnek, amikor megtudják, hogy a cukkini virág is ehető! Frissítő salátákban használják, vagy akár megtöltve és kisütve is fogyasztják.
(össznézettség: 365, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése