Flamand zöldséges burgonyapüré
Köretek Krumpliköret

Flamand zöldséges burgonyapüré

Flamand zöldséges burgonyapüré recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

Flamand zöldséges burgonyapüré

Flamand zöldséges burgonyapüré

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Flamand zöldséges burgonyapüré.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás köret
Konyha Holland
Mennyiség 4 főre
Kalória 320 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg spenót
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • bors
  • babérlevél
  • szerecsendió

Elkészítés
 

  • A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sóval és egy babérlevéllel vízben puhára főzzük.
  • A spenótot megpucoljuk, lecsipkedjük a vastagabb szárát, majd hozzáadjuk (nyersen) a burgonyapüréhez. A hőtől magától összeesik, nem kell főzni.
  • Jól átkeverjük. Sóval, borssal és egy csipet frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Sültek mellé, vagy pl. tükörtojással kínáljuk. Sült kolbász mellé is kiváló köret. Más zöldségekkel is nagyon finom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Flamand zöldséges burgonyapüré-hez!

Nutrition

Kalória: 320kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 8gZsír: 12gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 31mgNátrium: 635mgKálium: 1330mgÉlelmi rost: 7gCukor: 4gVitamin A: 3946IUVitamin C: 60mgKalcium: 123mgVas: 3mg
Keyword köret
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 73, mai nézettség: 1 )