Flamand zöldséges burgonyapüré
Köretek Krumpliköret

Flamand zöldséges burgonyapüré

Flamand zöldséges burgonyapüré – Egyszerű, de ízletes

Flamand zöldséges burgonyapüré recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

A flamand konyha egyszerű, de ízletes fogásokkal és hagyományos receptekkel büszkélkedhet, amelyek mind a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek. Az egyik ilyen remekmű a Flamand zöldséges burgonyapüré.

Flamand zöldséges burgonyapüré

Flamand zöldséges burgonyapüré

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Flamand zöldséges burgonyapüré.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás köret
Konyha Holland
Mennyiség 4 főre
Kalória 320 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sóval és egy babérlevéllel vízben puhára főzzük.
  • A spenótot megpucoljuk, lecsipkedjük a vastagabb szárát, majd hozzáadjuk (nyersen) a burgonyapüréhez. A hőtől magától összeesik, nem kell főzni.
  • Jól átkeverjük. Sóval, borssal és egy csipet frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Sültek mellé, vagy pl. tükörtojással kínáljuk. Sült kolbász mellé is kiváló köret. Más zöldségekkel is nagyon finom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Flamand zöldséges burgonyapüré-hez!

Nutrition

Kalória: 320kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 8gZsír: 12gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 31mgNátrium: 635mgKálium: 1330mgÉlelmi rost: 7gCukor: 4gVitamin A: 3946IUVitamin C: 60mgKalcium: 123mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword köret
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!

Tálalás:

A Flamand zöldséges burgonyapüré tálalása során fontos, hogy a színes zöldségek jól látszódjanak a tányéron. A pürét egy mély tányéron szervírozzuk, középre halmozva, hogy az étel ízei a lehető legjobban érvényesüljenek. A zöldségeket ízlés szerint körben elrendezhetjük a püré körül, vagy akár a tetejére is helyezhetjük őket. A díszítéshez használjunk friss zöldfűszereket, mint például petrezselyem vagy kapor, amelyek még izgalmasabbá teszik a tálalást.

Milyen ital illik a Flamand zöldséges burgonyapüré melé?

Amikor a Flamand zöldséges burgonyapüré mellé italt választunk, fontos, hogy az ital jól harmonizáljon az étel ízeivel és textúrájával. Nézzünk néhány lehetőséget:

Sör

A belga sörök remekül illenek a Flamand zöldséges burgonyapüré mellé, hiszen a sör jellegzetes ízei és testessége kiegészítik az étel gazdag ízvilágát. Választhatunk például egy frissítő, gyümölcsös belga búzasört, ami jól ellensúlyozza a püré krémes állagát.

Bor

A Flamand zöldséges burgonyapüré mellett jó választás lehet egy könnyed, gyümölcsös fehérbor is. Az illatos, virágos fehérborok, mint a Sauvignon Blanc vagy a Chardonnay, kiválóan harmonizálnak a zöldséges burgonyapüré ízeivel. Emellett egy könnyű, gyümölcsös vörösbor is jó választás lehet, mint például egy Pinot Noir, amely szintén kellemes kontrasztot teremt az étel ízvilágához képest.

Pezsgő

Ha valami különlegeset szeretnénk az étel mellé, akkor egy frissítő pezsgő is jó választás lehet. Egy könnyed, száraz pezsgő, mint a Prosecco vagy a Cava, remekül kiegészíti a Flamand zöldséges burgonyapüré krémes, gazdag ízeit. A pezsgő buborékai ráadásul jól ellensúlyozzák a püré sűrű állagát, így az étel és az ital együtt egy igazán harmonikus párost alkotnak.

(össznézettség: 148, mai nézettség: 2 )