Recept Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával

Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával

Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával

Fokhagymás Burgonyakrémleves Szalonnával: Ízorgia a tányéron

Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

A Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával egy igazi ínyencség, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet. Legyen az egy könnyed, hétköznapi ebéd vagy egy elegáns vacsora, ez a különleges leves garantáltan felvidítja a szürke hétköznapokat.

Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával

Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 514 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hagymákat az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit és az alaplevet.
  • Forrástól számított negyed órát főzzük lefedve, majd az egészet leturmixoljuk.
  • Ezután visszaöntjük a lábosba a tejjel, citromlével együtt, sózzuk, borsozzuk.
  • Az egészet tányérokba merjük, és mindegyikre folyatunk egy-egy kanál tejszínt.
  • A szalonna szeleteket meggrillezzük, felszeleteljük, majd a levesbe tesszük.
  • Végül petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával-hoz!

Nutrition

Kalória: 514kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 6gZsír: 47gTelített zsír: 18gKoleszterin: 59mgNátrium: 1125mgKálium: 581mgÉlelmi rost: 2gCukor: 7gVitamin A: 1030IUVitamin C: 38mgKalcium: 170mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Minden családnak megvannak a saját kedvenc receptjei, amelyek generációról generációra szállnak. A Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával a nagymamám konyhájából származik, ahol téli estéken a kandalló melege mellett ültünk és élveztük a leves gazdag ízét. Az eredeti receptet az idők során itt-ott módosítottam, de a lényege, a melegség és az otthon íze még mindig ugyanaz.

Tálalás:

A leves tálalásakor használj mély tálakat, hogy a leves szépen elférjen. A leves közepébe helyezz egy-egy szelet ropogósra sült szalonnát, majd szórd meg a felaprított petrezselyemmel. Friss, ropogós kenyeret kínálj mellé, ami tökéletesen illik a leves sűrű állagához és gazdag ízéhez.

Alternatív hozzávalók:

  1. Olívaolaj helyett használj kókuszolajat vagy vajat. Ez egy kicsit más ízvilágot ad a levesnek, de mindkettő nagyon finom.
  2. Vöröshagyma helyett próbálj meg lilahagymát vagy snidlinget, ha egy enyhébb ízt szeretnél.
  3. Tej helyett használhatsz mandulatejet vagy más növényi tejeket, ha laktózmentes változatot szeretnél.
  4. Szalonna nélkül: Ha vegetáriánus vagy vagy csak egyszerűen kerülöd a húst, a szalonnát hagyhatod el vagy pótolhatod grillezett gombaszeletekkel a füstös íz elérése érdekében.

Egészségügyi előnyök:

  1. Fokhagyma: A fokhagyma az egyik leghatékonyabb természetes antibakteriális és gyulladáscsökkentő élelmiszerünk. Segít az immunrendszer erősítésében, és védelmet nyújt a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.
  2. Burgonya: Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma mellett a burgonya kiváló rostforrás, amely segít az emésztésben.
  3. Olívaolaj: A szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében fontos szerepet játszó egyszeresen telítetlen zsírsavak forrása.

Variációk:

  1. Füstölt paprikával: Adhatsz a leveshez egy kis füstölt paprikát, hogy még gazdagabb, füstös ízt kapj.
  2. Kerülje el a tejtermékeket: Ha vegán változatot készítenél, cseréld le a tejet és a tejszínt kókusztejre. A szalonnát pedig pótolhatod például füstölt tofuval.
  3. Zöldséges verzió: Adhatsz a leveshez más zöldségeket is, mint például sárgarépát vagy céklát, az íz és tápérték változatosabbá tétele érdekében.

Érdekességek:

  1. Történelem: A burgonyalevesek népszerűsége Közép-Európában a burgonya bevezetése óta töretlen, különböző változataik szerte a régióban megtalálhatók.
  2. Fokhagyma kultúrában: A fokhagymát nem csak gasztronómiai célokra használták történelmileg. Sok kultúrában védő hatásúnak tekintették a rossz szellemekkel és betegségekkel szemben.
  3. Burgonya eredete: Bár a burgonyát ma már szerte a világon ismerik és fogyasztják, eredetileg Dél-Amerikából származik, és csak az 1500-as években kezdte meg hódító útját Európában.
(össznézettség: 572, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating