Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással
Szarvas Vadhús ételek

Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással

Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással

Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással.
3.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 688 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db szarvasmáj
  • 1 l tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • fekete bors
  • fehér bors
  • 2 dl furmint száraz
  • 2 teáskanál barnacukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 dl húsleves

Elkészítés
 

  • A májról eltávolítjuk a külső hártyát és a vastagabb ereket, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és a zúzott fokhagymával ízesített hideg tejbe áztatjuk az egészet kb. 6-8 órára.
  • A pácolt májszeleteket ezután jól lecsöpögtetjük és borsos lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított vajban mindkét oldalukat megpirítjuk.
  • Ezután a serpenyőbe beleöntjük a bort és feloldjuk vele a visszamaradt pörzsanyagokat, majd az így kapott esszenciát besűrítjük a húslevesben feloldott keményítővel.
  • A mártást végül kevés barnacukorral, sóval és fehérborssal ízesítjük. Köretként párolt kelkáposztát és metélőhagymás burgonyapürét adunk hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással-hoz!

Nutrition

Kalória: 688kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 29gZsír: 32gTelített zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 285mgNátrium: 833mgKálium: 677mgÉlelmi rost: 2gCukor: 16gVitamin A: 13814IUVitamin C: 1mgKalcium: 313mgVas: 6mg
Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 2 276, mai nézettség: 3 )