Fokhagymás-tejfölös csirkekockák Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

Csirke Szárnyas

Fokhagymás-tejfölös csirkekockák: Egyszerűen elkészíthető és ízletes étel!

Fokhagymás-tejfölös csirkekockák recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Ha szereted a csirkét és a fokhagymát, akkor biztosan imádni fogod ezt a receptet! Az ízletes és laktató fokhagymás-tejfölös csirkekockák egyszerűen elkészíthetőek és tökéletesek egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.

Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás-tejfölös csirkekockák.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 658 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A megtisztított húst apró kockákra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.
  • Egy tálba olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük, sóval, borssal felengedjük kb. 0,5dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ez alatt a tejfölt simára keverjük a zúzott (felaprított) fokhagymával.
  • Egy fazékban , sós vízben a tésztát puhára főzzük.. Átöblítjük, lecsepegtetjük .
  • Ha a hús puha és elfőtte a levét , megszórjuk a liszttel, elkeverjük és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt. Jól átforgatjuk és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk és megszórjuk petrezselyem levéllel.
  • Melegen a tésztával kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat Fokhagymás-tejfölös csirkekockák-hoz!

Tápérték

Kalória: 658kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 44gZsír: 31gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 143mgNátrium: 496mgKálium: 128mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 850IUVitamin C: 1.7mgKalcium: 150mgVas: 1.1mg
Keyword csirke, fokhagymás, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A fokhagymás-tejfölös csirkekockák nem csak a magyar konyha egyik kedvence, hanem egy széles körben elismert klasszikus is. A recept generációkról generációkra szállt, kisebb-nagyobb változtatásokkal. A fokhagyma és tejföl kombinációja egy igazán jellegzetes ízpalettát teremt, mely sokak számára felidézi az otthon ízét, a családi ebédek hangulatát, ahol a nagymama vagy az anya a konyhában varázsolt.

Tálalás:

A tészta és a csirkekockák tálalása egy mély tányéron történjen. A tésztát először helyezzük el az alján, majd kanalazzuk rá a krémes csirkekockákat. A tetejét megszórhatjuk friss petrezselyemmel, és pár csepp tejföllel is megcsepegtethetjük. Egy friss, ropogós kenyérrel vagy egy szelet fokhagymás pirítóssal kiegészítve tökéletes étel.

Alternatív hozzávalók:

  • Csirkemell helyett: Pulykamell – ez egy soványabb és finom alternatíva.
  • Tejföl helyett: Joghurt vagy kókusztej. A joghurt könnyebb, savanykás ízt ad, míg a kókusztej egy egzotikus, lágyabb ízvilágot hoz létre.
  • Tészta helyett: Quinoa, barna rizs vagy köles – ezek a köret alternatívák egészségesebbek és gluténmentesek lehetnek.
  • Fűszerezés: Hozzáadhatunk némi chili pehelyt vagy paprikát, ha szeretnénk egy kis csípősséget az ételünknek.
  • Fokhagyma helyett: Ha valaki nem szereti a fokhagyma erős ízét, használhat snidlinget vagy hagymát is.

Egészségügyi előnyök:

  1. Csirkemell: A csirke alacsony zsírtartalmú fehérjeforrás, amely segít az izmok építésében és fenntartásában.
  2. Fokhagyma: Antioxidánsokban gazdag, és kutatások szerint hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, valamint antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik.
  3. Tejföl: Kalciumban és probiotikumokban gazdag, amelyek jótékonyak a csontok számára és támogatják az egészséges emésztést.
  4. Petrezselyem: C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében.

Variációk:

  1. Húsmentes változat: Használj tofu-t vagy tempeht a csirkemell helyett.
  2. Zöldséges változat: Adhatsz hozzá zöldségeket, mint például brokkolit, karfiolt vagy sárgarépát, hogy táplálóbbá tedd az ételt.
  3. Sajtos változat: Fűszeres sajtokkal, mint a feta vagy a parmezán, gazdagíthatod az ízvilágot.
  4. Tenger gyümölcsei változat: Használj garnélarákot vagy más tengeri herkentyűket a csirkemell helyett.

Érdekességek:

  1. Fokhagyma: Az ókori Egyiptomban a fokhagymát fizetőeszközként is használták, valamint ajándékként is adták a piramisépítő munkásoknak erősítésül.
  2. Magyar konyha: Bár sokan a gulyást és a pörköltet tartják a magyar konyha emblematikus ételeinek, számos más ízletes és kevésbé ismert étel is helyet kap benne, mint ez a fokhagymás-tejfölös csirkekocka.
  3. Tejföl a világon: Míg Magyarországon és Közép-Európában a tejföl népszerű hozzávaló, sok más kultúrában nem ismerik vagy csak mostanában vált népszerűvé a nemzetközi konyhákban.
  4. Petrezselyem: Sokan dekorációs célokra használják, de sokkal több mint csak egy díszítés. Az ókori Rómában és Görögországban afrodiziákumnak tartották!
(össznézettség: 1 547, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating