Furfangos krémes Furfangos krémes

Furfangos krémes Edo módra

Krémes Sütemény

Furfangos krémes Edo módra – Az édes ízvilág csodája

Furfangos krémes Edo módra recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Az édességek világában számtalan ínycsiklandozó desszertet találhatunk, azonban egy olyan édesség, amely igazán különleges és megfoghatatlan ízeket rejteget, az a Furfangos krémes Edo módra. Ezt az édességet az édesszájúak és gasztronómiai kalandorok körében egyaránt ismerik és kedvelik.

Furfangos krémes

Furfangos krémes Edo módra

Edo
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Furfangos krémes Edo módra.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10
Kalória 633 kcal

Hozzávalók
  

a piskotához:

a krémhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • 8 tojásból piskótát sütöttem. Két lapba vágtam mert így vastag . Felcsavarom baracklekváros tekercsnek. Lesz két rúd amit lehűtök.
  • 2 csomag vanília pudingot felfőztem 7dl tejjel. Ezt lehűtöm folyamatos kevergetéssel.
  • 35 dkg ráma margarint felhabositok ízlès szerint kb. 25 dkg porcukorral .
  • Összekeverem a pudinggal.
  • Gáztepsi aljára felszeletelem a lekváros tekercset kb 1.5cm vastag legyen.
  • Rákenem a krémet. A krémre kiwit, narancsot, banánt helyezek szép vékony szeletekre vágva.
  • Végül zselatint fel főzöm, lehűtöm és közepétől kiindulva rácsorgatom egyenletesen. Hűtőben lehűtve szépen szeletelhető!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Furfangos krémes Edo módra-hoz!

Tápérték

Kalória: 633kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 8gZsír: 41gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 215mgNátrium: 521mgKálium: 337mgÉlelmi rost: 2gCukor: 45gVitamin A: 1268IUVitamin C: 30mgKalcium: 139mgVas: 1mg
Keyword desszert, krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A „Furfangos krémes Edo módra” egy olyan recept, amelynek története a magyar konyhában kezdődött, amikor Edo, a legendás cukrász, eldöntötte, hogy egy klasszikus édességet egy kis csavarral újít meg. Edo a kreativitás és innováció híve volt, így a hagyományos krémes receptet újragondolva, a gyümölcsökkel és tortazselével kísérletezett. Az így létrejött desszert azonnal a helyiek kedvence lett és hamar híres lett országszerte.

Tálalás:

Az édességet tálaláskor megszórhatjuk egy kis porcukorral vagy kókuszreszelékkel az extra látványért és ízért. Egy szelet narancs vagy kiwi mellett, vagy akár egy kis tejszínhabbal is kínálhatjuk, amely tökéletesen kiegészíti a krémes és gyümölcsös ízvilágát.

Alternatív hozzávalók:

Ha változatosabbá szeretnénk tenni vagy esetleg valamilyen hozzávalót nem szeretnénk használni, az alábbi ötletek közül választhatunk:

  • Piskóta: Ha gluténmentes változatot szeretnénk, használjunk gluténmentes lisztet. Diétázóknak pedig édesítőszerrel helyettesíthetjük a cukrot.
  • Krém: A vanília puding helyett használhatunk csokoládé vagy karamell pudingot is, attól függően, milyen ízvilágot szeretnénk elérni. A vajat pedig kókuszzsírral helyettesíthetjük egy különlegesebb, trópusi ízért.
  • Gyümölcsök: A banán, kiwi és narancs helyett más gyümölcsökkel is kísérletezhetünk, például eperrel, málnával, ananásszal vagy mangóval.
  • Zselé: Ha nem szeretnénk mesterséges tortazseléport használni, készíthetünk házi gyümölcszselét is, például áttört gyümölcsből, zselatinból vagy agar-agarból.

Egészségügyi előnyök:

  • Gyümölcsök: A receptben használt gyümölcsök, mint a banán, kiwi és narancs, kiváló vitamin- és ásványi anyag források. A banánban található kálium támogatja a szív egészségét, a kiwi C-vitamintartalma pedig az immunrendszer erősítésében játszik szerepet. A narancs antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a sejtek védelmében.
  • Tojás: A tojás jó fehérjeforrás, ami fontos az izmok építéséhez és fenntartásához. Emellett B-vitaminokat és fontos ásványi anyagokat, mint például a szelént is tartalmaz.
  • Tej: Kalciumban és D-vitaminban gazdag, amelyek fontosak a csontok és a fogak egészségéhez.

Variációk:

  • Vegán változat: A tojást és a tejet növényi alapú alternatívákkal helyettesíthetjük, például mandulatejjel vagy szójafehérjével. A vaj helyett használjunk kókuszzsírt vagy más növényi olajat.
  • Diétás változat: A cukrot édesítőszerrel (pl. steviával) helyettesíthetjük, a lisztet pedig teljes kiőrlésű vagy mandulaliszttel.
  • Gyümölcs variáció: Használjunk szezonális gyümölcsöket, mint a cseresznye, málna vagy szőlő a változatosság érdekében.

Érdekességek:

  • A „Furfangos krémes Edo módra” elnevezés nem csak a recept kreativitására utal, hanem a készítőjére, Edóra is, aki a magyar cukrászat egyik ismert alakja volt.
  • A tortazselé Európában a 19. században vált népszerűvé. Az akkori receptek még zselatin, gyümölcslé és cukor keverékét használták a zselésítéshez.
  • A krémesek és a gyümölcsös desszertek hagyományosan külön-külön voltak kedveltek a magyar konyhában. Edo innovációjának köszönhetően azonban ez a két népszerű desszert egyesült egy ízletes kreációban.
(össznézettség: 188, mai nézettség: 1 )
Tagged
Edó
Üdv Mindenkinek! Imádok sütni és főzni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating