Gesztenyével töltött pulykamell – Karácsonyi különlegesség
Gesztenyével töltött pulykamell recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.
A karácsony az egyik legfontosabb ünnep az évben, amikor a családok összejönnek, hogy együtt ünnepeljenek és élvezzék egymás társaságát. Az ünnepi vacsora pedig az egyik legfontosabb része ennek a közös ünneplésnek.
Ha szeretnél valami igazán különlegessel készülni a családi karácsonyi vacsorára, akkor érdemes lehet kipróbálni a gesztenyével töltött pulykamellet. Ez a fogás nem csak nagyon finom, de igazán mutatós is, így garantáltan lenyűgözöd vele a vendégeket.
Gesztenyével töltött pulykamell
Hozzávalók
- 1 db pulykamell
- 2 db zsemle
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dkg vaj
- 3 db tojás
- 15 dkg sertés hús darált
- 20 dkg gesztenyemassza
- 1 csipetnyi szerecsendió
- csipetnyi bors őrölt
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
- A zsemlét beáztatom, kinyomkodom, a szalonnát zsírjára sütöm, a vajat összekeverem a tojásokkal, és összekeverem a darált hússal, a gesztenyemasszával, és megfűszerezem.
- A pulykamellet húsverő kalapáccsal kiverem, és egyenletesen eloszlatom benne a gesztenyés tölteléket. Felcsavarom, megsózom, olajozott alufóliába csavarom és forró sütőben készre sütöm.