Gombás szarvasragu
Szarvas Vadhús ételek

Gombás szarvasragu

Gombás szarvasragu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 120 perc.

Gombás szarvasragu

Gombás szarvasragu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás szarvasragu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 40 perc
Teljes idő 2 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 348 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg szarvascomb
  • 4 evőkanál zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl húsleves
  • 3 dkg gomba
  • 3 evőkanál vörösbor
  • fekete bors

Elkészítés
 

  • A felkockázott húst a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a fűszereket.
  • Néhány perc pirítás után meghintjük a liszttel, majd felöntjük a levessel, és forrástól számított egy órán keresztül főzzük.
  • Ekkor hozzáadjuk a gombát, majd még 25-30 percig pároljuk, és a borral elkevert liszttel besűrűsítjük.
  • Végül galuskával vagy tésztával kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás szarvasragu-hoz!

Nutrition

Kalória: 348kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 35gZsír: 19gTelített zsír: 7gKoleszterin: 142mgNátrium: 893mgKálium: 582mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 431IUVitamin C: 4mgKalcium: 47mgVas: 7mg
Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 775, mai nézettség: 1 )