Gombás vaddisznó
Vaddisznó Vadhús ételek

Gombás vaddisznó

Gombás vaddisznó recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Gombás vaddisznó

Gombás vaddisznó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás vaddisznó.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 579 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg vaddisznó lapocka
  • 2 db vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • babérlevél
  • borsikafű
  • szegfűbors
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 dl olaj
  • 2 dl vörösbor száraz
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dkg liszt
  • 1/2 db zeller
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés
 

  • A füstölt szalonnakockákat üvegesre sütjük, hozzáadjuk a kockákra vágott vaddisznó húst, az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, és a zellert. A paradicsompürével tovább pirítjuk.
  • Megszórjuk fűszerekkel és a vörösborral felöntve készre pároljuk.
  • Kevés olajon a kockákra vágott gombát lepirítjuk és a vaddisznó húshoz adjuk.
  • Köretnek mandulás burgonyakrokettet, zöld galuskát adunk.
  • Főtt sárgarépa golyókkal díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás vaddisznó-hoz!

Nutrition

Kalória: 579kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 37gZsír: 36gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 8mgNátrium: 426mgKálium: 481mgÉlelmi rost: 4gCukor: 6gVitamin A: 2450IUVitamin C: 8.3mgKalcium: 60mgVas: 1.8mg
Keyword húsétel, vaddisznó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 231, mai nézettség: 1 )