Gyümölcsös vaddisznó sült
Vaddisznó Vadhús ételek

Gyümölcsös vaddisznó sült

Gyümölcsös vaddisznó sült recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 140 perc.

Gyümölcsös vaddisznó sült

Gyümölcsös vaddisznó sült

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gyümölcsös vaddisznó sült.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 50 perc
Teljes idő 2 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 733 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 4 db jonatánalma
  • 5 dkg ementáli sajt
  • fekete bors őrölt
  • zsír kevés

Elkészítés
 

  • A megtisztított, megmosott húst bepácoljuk, 3-6 nap elteltével levéből kiemelve lecsorgatjuk, 1 órára besózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal, sonkaszerűen megkötözzük, de a két végét addig kötözetlenül hagyjuk, amíg éles, hosszú pengéjű késsel a közepét fel nem szúrtuk, és jól megtömködjük az előző este langyos vízbe áztatott, kimagozott aszalt szilvával, majd a két végét is elkötözzük.
  • Tepsibe tesszük, előmelegített, forró sütőben (200-220°C) egy kevés olajjal vagy zsírral megkenve, hirtelen megkapatjuk, egy kis vizet öntünk alá, betakarjuk alufóliával, és kb. 1 órán át pároljuk, illetve addig, amíg meg nem puhul.
  • Akkor levesszük az alufóliát, a szalonnából 4 kakaskát vágunk, a hús tetejére tesszük.
  • Amíg a hús párolódik, előkészítjük az almákat: megmossuk, magházukat kiemeljük – csak egy vékony almadugót illesszünk vissza az aljára – a helyükre 1-1 hasáb ementáli sajtot teszünk, a tetejükre pedig 1-1 szilvaszemet.
  • A hús mellé, a tepsibe tesszük, amíg az megpirul, az almák is megsülnek.
  • A ropogósra sült szalonnát félretesszük, lefejtjük a zsineget a húsról, vékonyan felszeleteljük.
  • Előmelegített tálra rendezzük, megöntözzük a pecsenyelével, kidíszítjük a kakaskákkal, köré rakjuk az almákat és a maradék kimagozott, kevés vízzel vagy borral felforrósított szilvát.
  • Pirított burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gyümölcsös vaddisznó sült-höz!

Nutrition

Kalória: 733kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 58gZsír: 37gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 35mgNátrium: 548mgKálium: 397mgÉlelmi rost: 6gCukor: 29gVitamin A: 401IUVitamin C: 9mgKalcium: 154mgVas: 1mg
Keyword húsétel, vaddisznó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 107, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating