Gyümölcsös vaddisznó sült – egy ízletes és egészséges választás
Gyümölcsös vaddisznó sült recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 140 perc.
Ha szereted az ízletes, egészséges és különleges ételeket, akkor a gyümölcsös vaddisznó sült tökéletes választás számodra. A vaddisznó húsa kiválóan alkalmas sültnek, mert nagyon finom és kevés zsírt tartalmaz, így egészséges és könnyen emészthető. A friss gyümölcsökkel tálalt változata pedig még izgalmasabbá teszi az ételt, és biztosan elnyeri majd az ízlésedet.
Gyümölcsös vaddisznó sült
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gyümölcsös vaddisznó sült.
Hozzávalók
- 1 kg vaddisznócomb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg aszalt szilva
- 4 db jonatánalma
- 5 dkg ementáli sajt
- só
- fekete bors őrölt
- zsír kevés
Elkészítés
- A megtisztított, megmosott húst bepácoljuk, 3-6 nap elteltével levéből kiemelve lecsorgatjuk, 1 órára besózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal, sonkaszerűen megkötözzük, de a két végét addig kötözetlenül hagyjuk, amíg éles, hosszú pengéjű késsel a közepét fel nem szúrtuk, és jól megtömködjük az előző este langyos vízbe áztatott, kimagozott aszalt szilvával, majd a két végét is elkötözzük.
- Tepsibe tesszük, előmelegített, forró sütőben (200-220°C) egy kevés olajjal vagy zsírral megkenve, hirtelen megkapatjuk, egy kis vizet öntünk alá, betakarjuk alufóliával, és kb. 1 órán át pároljuk, illetve addig, amíg meg nem puhul.
- Akkor levesszük az alufóliát, a szalonnából 4 kakaskát vágunk, a hús tetejére tesszük.
- Amíg a hús párolódik, előkészítjük az almákat: megmossuk, magházukat kiemeljük – csak egy vékony almadugót illesszünk vissza az aljára – a helyükre 1-1 hasáb ementáli sajtot teszünk, a tetejükre pedig 1-1 szilvaszemet.
- A hús mellé, a tepsibe tesszük, amíg az megpirul, az almák is megsülnek.
- A ropogósra sült szalonnát félretesszük, lefejtjük a zsineget a húsról, vékonyan felszeleteljük.
- Előmelegített tálra rendezzük, megöntözzük a pecsenyelével, kidíszítjük a kakaskákkal, köré rakjuk az almákat és a maradék kimagozott, kevés vízzel vagy borral felforrósított szilvát.
- Pirított burgonyával tálaljuk.
Jegyzetek
Borajánló:
A gyümölcsös vaddisznó sült mellé kiválóan passzolhat egy jó minőségű vörösbor, például egy Cabernet Sauvignon vagy egy Pinot Noir. Az ilyen borok jól kiegészítik a vaddisznó ízét, és az ételhez hozzáadott gyümölcsökre is jól reagálnak. Ha szereted az édesebb borokat, akkor érdemes kipróbálni egy jó Tokaji Aszút vagy egy édes vörösbor egy pohárral a desszert után. Jó étvágyat a Gyümölcsös vaddisznó sült-höz!Kalória
Kalória: 733kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 58gZsír: 37gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 35mgNátrium: 548mgKálium: 397mgRost: 6gCukor: 29gA-vitamin: 401IUC-vitamin: 9mgKalcium: 154mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 674, mai nézettség: 1 )