Habos-mákos szelet Habos-mákos szelet

Habos-mákos szelet

Édes sütemény Sütemény

Habos-mákos szelet: A mennyei édesség, ami feldobja a napodat!

Habos-mákos szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Ha valami igazán finomat keresel, ami nem csak a szádban, de a szívedben is örömet okoz, akkor a Habos-mákos szelet a tökéletes választás számodra! Ez az édes finomság garantáltan feldobja a napodat, és bárki számára könnyen elkészíthető.

Habos-mákos szelet

Habos-mákos szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Habos-mákos szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 15 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 604 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a habhoz:

  • 2 kávéskanál citromlé
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés
 

  • A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát. Cipót formálunk belőle, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy órára.
  • A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, és megöntözzük a rummal. Az őszibarackot kiemeljük a levükből, és 2x2cm-es kockákra vágjuk. A vajat/margarint felolvasztjuk.
  • Egy mélyebb közepes méretű tepsit (20x30cm-es)kibélelünk sütőpapírral.180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát lisztezett munkalapon a tepsi nagyságával azonos lapra nyújtjuk, a tepsibe terítjük-nyomkodjuk villával sűrűn meg szurkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 15 percig sütjük.
  • Közben a hat tojást kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 50 gramm porcukrot, és kemény habbá verjük.
  • A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék 50 gramm porcukorral, aztán hozzáadjuk a langyos vajat/margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként, felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
  • Az elősütött tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe, és további 45-50 percig sütjük.(tűpróba)
  • A habhoz felverjük a citromlével a tojásfehérjéket, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és fényes-kemény habbá verjük. Nagyobb méretű és átmérőjű habzsákba szedjük, majd 3x7cm-es szélességű csigaalakzatban a forró sütemény tetejére nyomjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük.
  • A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, azután sütőpapírostól óvatosan rácsra emeljük és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor 7×7 cm-es kockákra vagy 3,5×7 cm-es szeletekre vágjuk.

Megjegyzés

Tálalás:

Ha elkészült a Habos-mákos szelet, hagyjuk kihűlni a sütőben, majd vágjuk fel szeletekre és tálaljuk. Az édesség kiváló desszertként, uzsonnára vagy akár reggelire is fogyasztható. A Habos-mákos szelet akár önmagában is fantasztikus, de akár tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel is tálalhatjuk.
Jó étvágyat a Habos-mákos szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 604kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 14gZsír: 31gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 147mgNátrium: 299mgKálium: 406mgÉlelmi rost: 7gCukor: 38gVitamin A: 898IUVitamin C: 5mgKalcium: 440mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 4 542, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating