Kanadai palacsinta Kanadai palacsinta

Kanadai palacsinta

Palacsinta Tészták

Kanadai palacsinta – A tökéletes édesség reggelire vagy desszertként!

Kanadai palacsinta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

A kanadai palacsinta az édes palacsinták királya, amely az édes reggelik és desszertek egyik legnépszerűbb változata. A vastagabb tészta, amely gyakran tartalmaz lereszelt almát, kakaóport vagy édes szirupot, különleges textúrát és ízt kölcsönöz az ételnek. A kanadai palacsinta nem csak finom, hanem a tápláló összetevőinek köszönhetően, tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok nélkül, egészséges reggeliként vagy desszertként is tökéletes választás.

Kanadai palacsinta

Kanadai palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kanadai palacsinta.
5 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 6 főre
Kalória 232 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

  • méz vagy juharszirup
  • alma reszelt

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a cukrot (ha használjuk) és a sót.
  • Adjuk hozzá a tojásokat, majd fokozatosan keverjük hozzá az almalét vagy tejet, amíg egy sima tésztát kapunk.
  • Keverjük hozzá a lereszelt almát, majd hagyjuk pihenni a tésztát 10-15 percig.
  • Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Kenjük meg vékonyan olajjal.
  • Öntsünk egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, majd süssük a palacsintát 2-3 percig, amíg buborékok jelennek meg a felszínén.
  • Fordítsuk meg a palacsintát, majd süssük még 1-2 percig, amíg aranybarna lesz.
  • Ismételjük meg az előző lépéseket, amíg az összes tészta elfogy.
  • Tálaljuk a kanadai palacsintákat mézzel vagy juharsziruppal és lereszelt almával a tetején.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kanadai palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 232kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 7gZsír: 2gTelített zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 55mgNátrium: 552mgKálium: 102mgÉlelmi rost: 2gCukor: 10gVitamin A: 93IUVitamin C: 1mgKalcium: 311mgVas: 3mg
Keyword palacsinta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Kanadában, ahol a juharszirup az egyik legnépszerűbb termék, sok család számára hagyomány, hogy vasárnap reggel palacsintát készítsenek. Ezen túlmenően az alma, mely az egyik legelterjedtebb gyümölcs az észak-amerikai kontinensen, sokszor előkerül a konyhában. E két összetevő együttes használatából született meg a Kanadai palacsinta receptje, mely egy ötletes és ízletes változat a hagyományos palacsintára.

Tálalás:

A palacsintákat rétegezhetjük egy nagy tányéron, minden egyes réteg közé téve egy kevés juharszirupot vagy mézet, majd a tetejére szórjuk a reszelt almát. Melléjük friss gyümölcsöket, mint például eper vagy áfonya is kínálhatunk, vagy esetleg egy adag tejszínhabot azok számára, akik szeretik az édesebb desszerteket.

Alternatív Hozzávalók:

  1. Liszt helyett: Teljes kiőrlésű lisztet vagy mandulalisztet használhatunk egy egészségesebb változatért vagy alacsonyabb szénhidráttartalomért.
  2. Almalé helyett: Rizstejet, mandulatejet vagy egyéb növényi tejeket használhatunk azok számára, akik tejmentes étrendet követnek.
  3. Tojás helyett: Ha valaki allergiás a tojásra, használhatja a „chia tojást” (1 evőkanál chia mag + 2,5 evőkanál vizet, hagyja állni 10-15 percig).
  4. Sütőpor helyett: Keverjen össze 1 rész sütőszódát 2 rész citromlével vagy ecettel az azonos mennyiségű sütőpor helyettesítéséhez.
  5. Juharszirup vagy méz helyett: Agavé szirupot, rizsszirupot vagy steviát is használhatunk édesítésre.

Egészségügyi előnyök:

  1. Alma: Gazdag rostban, amely elősegíti az emésztést és hozzájárul a szív egészségéhez. Ezenkívül az almák C-vitamint és egyéb antioxidánsokat is tartalmaznak.
  2. Almalé: Természetes cukrokat és vitamint tartalmaz. Az almalének azonban magas a cukortartalma, így mértékkel fogyasztandó.
  3. Teljes kiőrlésű liszt: Gazdag rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek segítik az emésztést és hozzájárulnak az általános jó közérzethez.

Variációk:

  1. Töltelék: A palacsintákat tölthetjük juharszirupos túróval vagy friss gyümölcsökkel és joghurttal.
  2. Édesítés: Használjunk diós vagy mogyorós vajat az extra ízért és textúráért.
  3. Vegán változat: Cserélje le a tojást „chia tojásra”, és használjon növényi tejet a tej helyett.

Érdekességek:

  1. Juharszirup: Kanadában a juharszirupot nem csak édesítésre használják. Van olyan fesztivál, ahol kifejezetten a juharszirupot ünneplik, ahol a résztvevők kipróbálhatják az új juharszirup recepteket.
  2. Palacsinta eredete: Bár a palacsintát sokan a franciákhoz kötik, történelmi nyomok mutatják, hogy a palacsinta már az ókori Görögországban és Rómában is létezett.
  3. Egészséges változat: A palacsintát „egészségesebbé” tehetjük, ha teljes kiőrlésű lisztet, növényi tejeket és természetes édesítőszereket használunk.
(össznézettség: 713, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating