Kapros-juhtúrós pogácsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Kapros-juhtúrós pogácsa
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros-juhtúrós pogácsa.
Hozzávalók
a kenéshez:
- 1 db tojás
Elkészítés
- A langyos-cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint is. Mehet hozzá a juhtúró, a 2 db tojás, a felfuttatott élesztő, és az apróra vágott kapor. A tejfölt nem egyszerre adjuk hozzá, hanem apránként, mert nem biztos, hogy kell a teljes mennyiség. Az a lényeg, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk.
- Ezt a tésztát 1/2 órát pihentetjük, majd 2x hajtogatjuk. Minden hajtogatás között 25 percet pihen a tészta.
- Majd a tésztát 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, berácsozzuk és közepes kiszúróval kiszaggatjuk.
- A tepsire sorakoztatjuk őket, és míg a sütő bemelegszik, addig letakarva pihen.
- Mielőtt betesszük őket a sütőbe, lekenjük a tetejüket a felvert tojással. Kb. 1/2 órát sütjük közepes hőfokon.
- Igyunk hozzá egy finom teát, és bújjunk be egy puha takaró alá ezen a borús vasárnapon.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kapros-juhtúrós pogácsa-hoz!
Nutrition
Kalória: 940kcalSzénhidrát: 105gFehérje: 24gZsír: 47gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 92mgNátrium: 967mgKálium: 353mgÉlelmi rost: 5gCukor: 6gVitamin A: 1867IUVitamin C: 4mgKalcium: 123mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 62, mai nézettség: 1 )