Kapros-juhtúrós pogácsa
Pogácsa Tészták

Kapros-juhtúrós pogácsa

Kapros-juhtúrós pogácsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Kapros-juhtúrós pogácsa

Kapros-juhtúrós pogácsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros-juhtúrós pogácsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 940 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 db tejföl nagy doboz
  • 1 teáskanál
  • cukor
  • 1 csokor kapor

a kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés
 

  • A langyos-cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  • A liszthez hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint is. Mehet hozzá a juhtúró, a 2 db tojás, a felfuttatott élesztő, és az apróra vágott kapor. A tejfölt nem egyszerre adjuk hozzá, hanem apránként, mert nem biztos, hogy kell a teljes mennyiség. Az a lényeg, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk.
  • Ezt a tésztát 1/2 órát pihentetjük, majd 2x hajtogatjuk. Minden hajtogatás között 25 percet pihen a tészta.
  • Majd a tésztát 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, berácsozzuk és közepes kiszúróval kiszaggatjuk.
  • A tepsire sorakoztatjuk őket, és míg a sütő bemelegszik, addig letakarva pihen.
  • Mielőtt betesszük őket a sütőbe, lekenjük a tetejüket a felvert tojással. Kb. 1/2 órát sütjük közepes hőfokon.
  • Igyunk hozzá egy finom teát, és bújjunk be egy puha takaró alá ezen a borús vasárnapon.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kapros-juhtúrós pogácsa-hoz!

Nutrition

Kalória: 940kcalSzénhidrát: 105gFehérje: 24gZsír: 47gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 92mgNátrium: 967mgKálium: 353mgÉlelmi rost: 5gCukor: 6gVitamin A: 1867IUVitamin C: 4mgKalcium: 123mgVas: 7mg
Keyword pogácsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 62, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating