Kávés-kókuszos szelet
Édes sütemény Sütemény

Kávés-kókuszos szelet

Kávés-kókuszos szelet – Egy igazán különleges desszert

Kávés-kókuszos szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

A kávés-kókuszos szelet egy igazán különleges desszert, amely garantáltan elvarázsolja azokat, akik imádják a kávét és a kókuszt. Ez az édesség könnyen elkészíthető, és tökéletes választás lehet egy baráti összejövetelen vagy családi ebéden. A szelet puha, krémes és édeskés, és garantáltan mindenki ízlését elnyeri majd.

Kávés-kókuszos szelet

Kávés-kókuszos szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kávés-kókuszos szelet.
3.84 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 402 kcal

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 7 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 6 evőkanál liszt

A krémhez:

Elkészítés
 

  • A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütőpapírral borított tepsiben (25×30 cm) 180°C fokos sütőben megsütjük.
  • A tojássárgákat 20 dkg cukorral, a kávéval és a rétesliszttel gőz fölött kevergetve sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd elkeverjük benne a margarint.
  • A krémet a kihűlt tésztára kenjük, tetszés szerint tortadarával/csokival díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kávés-kókuszos szelet-hez.

Nutrition

Kalória: 402kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 5gZsír: 25gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 113mgNátrium: 235mgKálium: 123mgÉlelmi rost: 2gCukor: 35gVitamin A: 897IUVitamin C: 1mgKalcium: 25mgVas: 1mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A kávés-kókuszos szelet eredete nem teljesen világos, de valószínűleg a kávé és a kókusz szerelmesei által alkotott recept. Az édesség elkészítésekor a kávé íze és illata keveredik a kókusz kellemes ízével, és egy nagyon finom desszertet eredményez. A receptet számos változata létezik, és az évek során sokan alkottak már saját verziót a kávés-kókuszos szeletről.

Tálalás:

A kávés-kókuszos szeletet legjobb hidegen tálalni, így a krém állaga keményebb lesz, és a kávé és kókusz ízei is jobban érvényesülnek. A szeletet teához vagy kávéhoz is ajánlott fogyasztani, és szépen díszíthető kókuszreszelékkel vagy kávébabokkal.

Alternatív hozzávalók:

Változatosabbá tehető az alábbi alternatív hozzávalók használatával:

  • Az édesség elkészíthető gluténmentes lisztből vagy mandulalisztből.
  • A kókuszreszelék helyett használhatunk kókusztejet is a krém elkészítéséhez.
  • A kávé helyett használhatunk instant kávét vagy kávéaromát.
  • A szeletet díszíthetjük csokoládéöntettel vagy kókuszchipekkel is.

Egészségügyi előnyök:

  • A kávéban található koffein stimuláló hatása miatt fokozhatja az éberséget és javíthatja a koncentrációt.
  • A kókuszban található különleges zsírok közé tartoznak a közepes láncú trigliceridek (MCT-k), melyek segíthetnek a testsúlycsökkentésben, valamint javíthatják az agyi funkciókat.
  • A szeletben található kókusz és mandula magas rosttartalma segíthet a jó emésztésben és a teltség érzet megtartásában.

Variációk:

  • A kávés-kókuszos szelet változatosabbá tehető azzal, hogy kakaóporral vagy csokoládéval is ízesítjük.
  • A recept további ízesítéséhez hozzáadhatunk vanília kivonatot vagy fahéjat.
  • A krém elkészíthető tej- és cukormentesen is, ha kókusztejet és édesítőszert használunk.
  • A szelet tetejét megszórhatjuk kókuszreszelék helyett mandulával vagy dióval is.

Érdekességek:

  • A kávés-kókuszos szelet eredete nem teljesen tisztázott, de valószínűleg a kávé és a kókusz kedvelői által kitalált recept.
  • Nagyon népszerű étel az ázsiai konyhában, különösen a thai és a filippínó konyhában.
  • Kiváló desszert azoknak, akik diétáznak, mivel alacsony szénhidráttartalmú és egészséges zsírokat tartalmaz.
(össznézettség: 2 540, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating