Kenyérpuding Kenyérpuding

Kenyérpuding

Felfújtak

Kenyérpuding – Ízletes és könnyen elkészíthető desszert

Kenyérpuding recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Ha valami finomra vágyik, ami nem igényel órákig tartó sütést vagy hosszadalmas előkészületeket, akkor a kenyérpuding lehet az Ön számára ideális választás. Ez a klasszikus desszert elkészítése rendkívül egyszerű, és csak néhány alapvető hozzávalót igényel, amelyek általában már megtalálhatók a konyhában. Hidegen, vagy melegen is felszolgálhatjuk, így az kiváló desszert lehet bármely évszakban. Továbbá, a sokféleképpen variálható, így mindig lehet valami újat kipróbálni. Ha Ön is szeretné elkészíteni ezt a finom desszertet, akkor kövesse a receptünket, és élvezze a kenyérpuding ízét!

Kenyérpuding

Kenyérpuding

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kenyérpuding.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 535 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A kenyérszeletek mindkét oldalát kenjük meg vajjal, majd helyezzük őket egy vajjal kikent hőálló tálba.
  • A tojást kezdjük el verni, majd dolgozzuk hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a szerecsendiót és a tejet.
  • Addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
  • Ezt a keveréket locsoljuk a kenyerekre.
  • Hagyjuk állni egy órát, majd előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kenyérpuding-hoz!

Tápérték

Kalória: 535kcalSzénhidrát: 59gFehérje: 18gZsír: 25gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 175mgNátrium: 691mgKálium: 409mgÉlelmi rost: 4gCukor: 21gVitamin A: 861IUVitamin C: 1mgKalcium: 314mgVas: 4mg
Keyword desszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az eredete nagyon régre nyúlik vissza, és számos kultúrában megtalálható. A rómaiak például készítettek egy édes kenyérpudingot, amelyet szárított gyümölcsökkel és mézzel ízesítettek. Az angolok is ismerték és kedvelték ezt a desszertet, és a 17. századtól kezdve az egyik legnépszerűbb édességük lett. Az amerikaiak is szívesen fogyasztják, különösen a déli régióban, ahol néha tejszínnel és fűszerekkel is ízesítik.

Tálalás:

A kenyérpudingot általában hidegen vagy melegen felszolgálják. Melegen általában vaníliás vagy tejszínes öntettel tálalják, hidegen pedig gyümölcsszósszal, friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal lehet díszíteni.

Alternatív hozzávalók:

A kenyérpudingot lehet készíteni további ízesítőkkel, például fahéjjal, citromhéjjal, kakaóporral vagy mazsolával. Az alapreceptben a fehér kenyeret lehet kicserélni teljes kiőrlésű kenyérre vagy gluténmentes kenyérre, ha valaki allergiás vagy intoleráns a gluténre.

Egészségügyi előnyök:

A kenyérpuding egészségügyi előnyei közé tartozik, hogy magasabb rosttartalmú, mint a hagyományos édességek, így jót tesz az emésztésnek. Emellett magasabb fehérjetartalmú is, ami hosszabb ideig teltségérzetet biztosít.

Variációk:

Számos változata létezik, például a rumos, a kókuszos, a csokoládés kenyérpuding vagy akár a salátás. A kenyérpuding receptjét lehet módosítani a különböző ízek és hozzávalók hozzáadásával, és akár egyedi, saját receptet is lehet készíteni.

Érdekességek:

Ez egy olyan desszert, amely több száz éves múltra tekint vissza. Az első ilyen recepteket az angol konyhából ismerjük, és a XVII. században jelentek meg először. Eredetileg, a kenyérpuding egy édes leves volt, amelybe kenyérszeleteket és tojásokat tettek, majd a levest egy tálba öntötték és sütőben megsütötték. Ma már inkább egy édes, puding-szerű desszert, és sokféle változata létezik szerte a világon.

(össznézettség: 496, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating