Kókuszkrémes keksz Kókuszkrémes keksz

Kókuszkrémes keksz

Édes keksz Keksz

Kókuszkrémes keksz: Az egzotikus édesség, amely otthon is elkészíthető

Kókuszkrémes keksz recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

Eljött az idő, hogy egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető desszerttel rukkoljunk elő. Ismerje meg a kókuszkrémes kekszet, amely egyszerre kelt otthonos és egzotikus érzést. Ez a keksz nem csak gyorsan és könnyedén elkészíthető, de rendkívül változatos is: a hozzávalók könnyedén módosíthatók, hogy illeszkedjenek az Ön étkezési szokásaihoz és ízléséhez.

Akár egy finom ebéd utáni desszertként, akár egy gyors és ízletes uzsonnával kívánja meglepni a családját vagy barátait, a kókuszkrémes keksz minden bizonnyal nagy sikert fog aratni.

Kókuszkrémes keksz

Kókuszkrémes keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kókuszkrémes keksz.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 848 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a kókuszos masszához:

  • 10 dkg mascarpone
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg dió durvára vágott
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat

Elkészítés
 

  • A csokis tésztához a tojást a porcukorral, majd a vajjal habosra keverjük.
  • Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és a vaníliakivonattal együtt az előzőekhez adjuk.
  • Lisztben elkeverjük a sütőport, a sót és beledolgozzuk a csokis masszába.
  • A kókuszos töltelék hozzávalóit egy külön edényben alaposan összekeverjük.
  • Kb. fél-egy órára az edényeket (masszákkal együtt! 🙂 ) a hűtőbe rakjuk (elhagyató).
  • Folpack-on kb. 30×15 cm-es téglalapot nyújtunk a csokis tésztából. Ennek a közepére kerül a rúddá formázott kókuszkrém, amire felhajtjuk a tészta széleit. (Na, itt kell erősen figyelni a korong alakúvá formálásra.) Folpack-ba csomagolva 3-4 órára a hútőbe tesszük (akár egy éjszakát is maradhat).
  • Ha eléggé megszilárdult, nagyon éles késsel kb. 4-5 mm-es korongokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsin (egymástól kis távolságra ültetve) 180°C fokon 10 percig sütjük. Ha kihűlt, pléhdobozban tároljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kókuszkrémes keksz-hez!

Tápérték

Kalória: 848kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 12gZsír: 52gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 109mgNátrium: 370mgKálium: 317mgÉlelmi rost: 6gCukor: 43gVitamin A: 918IUVitamin C: 1mgKalcium: 141mgVas: 5mg
Keyword keksz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A kókuszkrémes keksz valószínűleg egzotikus gyökerekkel rendelkezik, de sok magyar háztartásban is megtalálható, ahol népszerű desszert vagy uzsonna. A kókusz és csokoládé kombinációja egyszerre kelt egzotikus és otthonos érzést, ami tökéletesen illeszkedik a magyar gasztronómia sokoldalúságához.

Tálalás:

  • Tálalási tippek: Tálalja a kekszeket egy szép tálra vagy dobozba, és szórjon rájuk egy kis porcukrot vagy kókuszreszeléket a dekoráció érdekében.
  • Ital ajánlat: Egy csésze fekete kávé vagy tea nagyszerűen kiegészíti ezt a desszertet.
  • Korona: Ha igazán kreatív szeretne lenni, akkor tálalja a kekszeket kókusztejben áztatott trópusi gyümölcsdarabokkal, mint például ananász vagy mangó.

Alternatív hozzávalók:

  • Gluténmentes változat: Cserélje le a búzalisztet gluténmentes lisztre.
  • Laktózmentes változat: A mascarpone helyett használjon laktózmentes krémsajtot vagy kókuszkrémet.
  • Vegán változat: A tojás és a vaj helyett használjon növényi alapú alternatívákat, és a mascarpone helyett kókuszkrémet vagy növényi alapú krémsajtot.
  • Más diófélék: A dió helyett használhatunk mogyorót, mandulát vagy akár kesudiót is.

Egészségügyi előnyök:

Mielőtt rátérnénk, fontos megjegyezni, hogy ez a keksz inkább egy desszert, és nem számít különösen egészségesnek. Azonban vannak néhány egészségügyi aspektusok, amelyeket meg lehet fontolni:

  • Dió: Gazdag Omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban és rostokban.
  • Kókusz: A kókuszreszelék közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz, amelyek könnyebben emészthetők.

Variációk:

  • Citrusos kókuszkrémes keksz: Adjon hozzá friss citrom vagy narancshéjat a kókuszmasszához egy citrusos ízért.
  • Epres kókuszkrémes keksz: Használjon eperpürét vagy darabokat a kókuszkrémes masszában.
  • Dupla csokis kókuszkrémes keksz: Adjon hozzá csokoládé darabokat vagy -cseppeket a tésztához.

Érdekességek:

  • A kókusz a trópusi éghajlatú országokban őshonos, de a kókusztermékek (mint például a kókuszreszelék vagy kókusztej) világszerte népszerűek.
  • A mascarpone, egy olasz eredetű krémsajt, szinte mindenhol kapható és remekül kiegészíti a kókusz ízét.
  • A recept hozzávalói közül sok mindent lehet előre elkészíteni. A kókuszkrémes massza és a tészta is elkészíthető egy nappal korábban, és tárolható a hűtőben, így gyorsabban összeállítható a keksz, ha szükség van rá.
(össznézettség: 119, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése