Kókuszkrémes keksz recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

Kókuszkrémes keksz
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kókuszkrémes keksz.
Hozzávalók
a tésztához:
a kókuszos masszához:
- 10 dkg mascarpone
- 8 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg dió durvára vágott
- 4 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
Elkészítés
- A csokis tésztához a tojást a porcukorral, majd a vajjal habosra keverjük.
- Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és a vaníliakivonattal együtt az előzőekhez adjuk.
- Lisztben elkeverjük a sütőport, a sót és beledolgozzuk a csokis masszába.
- A kókuszos töltelék hozzávalóit egy külön edényben alaposan összekeverjük.
- Kb. fél-egy órára az edényeket (masszákkal együtt! 🙂 ) a hűtőbe rakjuk (elhagyató).
- Folpack-on kb. 30×15 cm-es téglalapot nyújtunk a csokis tésztából. Ennek a közepére kerül a rúddá formázott kókuszkrém, amire felhajtjuk a tészta széleit. (Na, itt kell erősen figyelni a korong alakúvá formálásra.) Folpack-ba csomagolva 3-4 órára a hútőbe tesszük (akár egy éjszakát is maradhat).
- Ha eléggé megszilárdult, nagyon éles késsel kb. 4-5 mm-es korongokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsin (egymástól kis távolságra ültetve) 180°C fokon 10 percig sütjük. Ha kihűlt, pléhdobozban tároljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kókuszkrémes keksz-hez!
Nutrition
Kalória: 848kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 12gZsír: 52gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 109mgNátrium: 370mgKálium: 317mgÉlelmi rost: 6gCukor: 43gVitamin A: 918IUVitamin C: 1mgKalcium: 141mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 17, mai nézettség: 1 )