Kókuszos négercsók Kókuszos négercsók

Kókuszos négercsók

Édes sütemény Sütemény

Gyors és finom kókuszos négercsók: A tökéletes desszert minden alkalomra

Kókuszos négercsók recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.

Ha szereted az egyszerű, mégis ízletes desszerteket, akkor ezt a kókuszos négercsók. receptet imádni fogod. A klasszikus habcsók egy kókuszos csavarral készül, amely az egész élményt egy új szintre emeli. A desszert mindössze 15 perc alatt elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi majd a családot és a barátokat is. Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, és készítsd el ezt a mennyei édességet akár egy hétköznapi ebéd utáni finomságként vagy egy különleges alkalmi desszertként.

Kókuszos négercsók

Kókuszos négercsók

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kókuszos négercsók.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1034 kcal

Hozzávalók
  

  • 90 ml víz
  • 16 dkg cukor
  • 2 teáskanál méz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 db tojásfehérje
  • kókusz aroma
  • 8 dkg ostya korongok
  • 15 dkg tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • Egy kis lábosban forraljuk fel 60 ml vizet, a kristálycukorral és a mézzel együtt. Amikor az összetevők összeolvadtak, vegyük le a tűzhelyről.
  • Egy kis tálban keverjünk össze 2 nagykanál hideg vizet és az 1 nagykanál zselatint, majd adjuk a már elkészült sziruphoz. Hagyjuk langyosra hűlni.
  • Kezdjük el felverni a tojásfehérjéket. Amikor már félig kész a hab, adjuk hozzá a langyos cukorszirupot és a kókusz ízesítést. Folytassuk a verést, míg kemény habot nem kapunk.
  • A kész habot simítsuk az ostyaszeletek tetejére, majd hagyjuk egy kicsit megszilárdulni.
  • Egy másik kis lábosban olvasszuk meg a csokoládét az olajjal, majd mártsuk bele a habbal megkent ostyaszeleteket.
  • Miután a csokoládéba mártottuk, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
  • Az elkészült habcsókokat tegyük hűtőbe, míg a csokoládé bevonat meg nem szilárdul és ropogóssá válik.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kókuszos négercsók-hoz!

Tápérték

Kalória: 1034kcalSzénhidrát: 151gFehérje: 17gZsír: 40gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 2mgNátrium: 75mgKálium: 598mgÉlelmi rost: 8gCukor: 104gVitamin A: 29IUVitamin C: 1mgKalcium: 62mgVas: 9mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A négercsók, vagy más néven habcsók, egy sokféleképpen variálható desszert, aminek számos változata létezik világszerte. Ebben a receptben a klasszikus négercsókot egy kis magyar és trópusi csavarral látjuk el, a kókusz aromával. Ez a desszert tökéletes megoldás egy családi ebéd után, vagy akár egy különleges vacsorán is.

Tálalás:

  • Rendezés: A hűtött négercsókokat egy szép, esztétikus tálcán vagy desszertes tányéron rendezzük el.
  • Dekoráció: Szórjunk rá néhány szem kókuszreszeléket vagy esetleg egy pici csokoládéforgácsot a tetejére.
  • Kiegészítés: Egy pohár hideg vaníliafagylalt vagy egy kis tejszínhab is remekül kiegészítheti ezt az édességet.

Alternatív Hozzávalók:

Ha valamilyen oknál fogva nem szeretnénk vagy nem tudunk az eredeti hozzávalókat használni, itt van néhány alternatíva:

  • Cukor: A kristálycukrot helyettesíthetjük kókuszcukorral vagy mézzel egy egészségesebb változatért.
  • Tortabevonó: A tortabevonót helyettesíthetjük házilag készült csokoládéöntettel. Ehhez 15 dkg étcsokoládét 2 evőkanál kókuszzsírral vagy tejszínnel olvasszunk össze.
  • Zselatin: Ha vegetáriánus változatot szeretnénk, a zselatint cseréljük ki agar-agarral vagy más növényi alapú zselésítővel.
  • Aroma: Ha nem találunk kókusz aromát, egy kevés kókuszlikőr vagy kókusztej is megteszi.

Egészségügyi előnyök:

Miközben a kókuszos négercsók nem feltétlenül tartozik az egészséges ételek kategóriájába, vannak olyan módosítások, amelyekkel egészségesebbé tehetjük. Például:

  • Cukor helyett méz: A méz természetes cukorfajta és antioxidánsokban is gazdag.
  • Tojásfehérje: Magas fehérjetartalmú és alacsony kalóriájú.
  • Kókusz: A kókusz jó zsírsavakat tartalmaz és az anyagcserét is segítheti.

Variációk:

  1. Gyümölcsös változat: Tegyünk a hab tetejére egy-egy darabkát friss gyümölcsből (pl. eper, málna) mielőtt bevonjuk csokoládéval.
  2. Mogyoróval: A csokoládéba mártás előtt szórjunk a habra néhány darab apróra vágott mogyorót vagy mandulát.
  3. Kávés változat: Adjunk a habhoz egy teáskanál instant kávét egy kis koffein-kickért.

Érdekességek:

  • A négercsók neve sok országban változott az évek során, hogy elkerüljék a faji érzékenységeket. Más néven ismerhetjük, például „habcsók”, „mézes puszi” vagy egyszerűen csak „csók”.
  • Bár a négercsókot gyakran tartják francia eredetű desszertnek, ennek a süteménynek sokféle változata létezik világszerte, és az eredete nem egyértelmű.
  • Magyarországon a négercsók sokféle változatban és ízesítéssel kapható, beleértve a gyümölcsös vagy alkoholos változatokat is.
(össznézettség: 354, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése