Kossuth kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
A Kossuth kifli egy olyan hagyományos péksütemény, amelyet az évek során az egyik legnépszerűbbnek vált az egész országban. Nem csak a finom íze miatt, hanem mert ez az ikonikus kifli elengedhetetlen része a magyar kultúrának és identitásnak.
Kossuth kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kossuth kifli.
Hozzávalók
- 6 db citrom héja reszeltve
- 2 db citrom leve
- 30 dkg vaj olvasztott
- 30 dkg cukor
- 6 db tojás
- 36 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
- Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet és tovább keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásos masszához adjuk és alaposan összedolgozzuk.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 175°C fokon tűpróbáig sütjük.
- A kihűlt tésztából nagyméretű pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk, porcukorral hintve tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kossuth kifli-hez!
Nutrition
Kalória: 629kcalSzénhidrát: 74gFehérje: 9gZsír: 34gTelített zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 203mgNátrium: 396mgKálium: 119mgÉlelmi rost: 2gCukor: 38gVitamin A: 1118IUVitamin C: 9mgKalcium: 85mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 329, mai nézettség: 1 )