Kossuth kifli
Édes sütemény Sütemény

Kossuth kifli

Kossuth kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

A Kossuth kifli egy olyan hagyományos péksütemény, amelyet az évek során az egyik legnépszerűbbnek vált az egész országban. Nem csak a finom íze miatt, hanem mert ez az ikonikus kifli elengedhetetlen része a magyar kultúrának és identitásnak.

Kossuth kifli

Kossuth kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kossuth kifli.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 629 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
  • Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet és tovább keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásos masszához adjuk és alaposan összedolgozzuk.
  • Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 175°C fokon tűpróbáig sütjük.
  • A kihűlt tésztából nagyméretű pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk, porcukorral hintve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kossuth kifli-hez!

Nutrition

Kalória: 629kcalSzénhidrát: 74gFehérje: 9gZsír: 34gTelített zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 203mgNátrium: 396mgKálium: 119mgÉlelmi rost: 2gCukor: 38gVitamin A: 1118IUVitamin C: 9mgKalcium: 85mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 329, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating