Krumplifőzelék
Főzelékek Főzelékek zöldségből

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Krumplifőzelék.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 367 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • fűszerpaprika őrölt
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl

Elkészítés
 

  • A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk és annyi vízben feltesszük főni amennyi éppen ellepi, hozzá adjuk az apróra vágott hagyma felét, a babérlevelet és a sót és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  • Amíg fő addig rántást készítünk a lisztből és a zsírból, melyben a finomra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Ízlés szerint a kész rántásba keverhetünk őrölt pirospaprikát.
  • A rántást nagyon óvatosan a megfőtt burgonyához keverjük. Sóval ismét ízesítjük ha kell és lassan készre főzzük.
  • Az elkészített főzelékhez tejfölt keverünk .

Megjegyzés

Jó étvágyat a Krumplifőzelék-hez!

Nutrition

Kalória: 367kcalSzénhidrát: 36gFehérje: 6gZsír: 23gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 33mgNátrium: 326mgKálium: 793mgÉlelmi rost: 4gCukor: 5gVitamin A: 730IUVitamin C: 32mgKalcium: 109mgVas: 2mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 976, mai nézettség: 4 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating