Londoni szelet
Diós sütemény Sütemény

Londoni szelet

Londoni szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Londoni szelet

Londoni szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Londoni szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1298 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet
  • 1 db citrom héja reszelt

a diós habhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg dió darált
  • 1 csipet
  • baracklekvár

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsi méretű sütőpapíron kinyújtjuk.
  • Átemeljük a tepsibe, megkenjük vastagon baracklekvárral.
  • A tojásfehérjét habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot csipet sót és végül hozzákeverjük a diót. Az így kapott diós habot rásimítjuk a lekváros tésztára.
  • Előmelegített sütőben 170°C fokon sütjük kb. 25 percig.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Londoni szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 1298kcalSzénhidrát: 167gFehérje: 24gZsír: 64gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 31gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 198mgNátrium: 888mgKálium: 457mgÉlelmi rost: 6gCukor: 93gVitamin A: 1483IUVitamin C: 7mgKalcium: 174mgVas: 6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 301, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating