Lúdláb torta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Lúdláb torta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lúdlábtorta.
Hozzávalók
a krémhez:
a tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet, a kakaóport, majd forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot.
- A masszát töltsd sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180°C fokon 18-20 perc alatt süsd meg. Borítsd rácsra, húzd le róla a papírt és hagyd hűlni.
- A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre.
- A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét, és keverd addig, míg teljesen szétolvad benne.
- Ha a krém kihűlt, add hozzá a habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet.
- Simítsd az egészet egyenletesen a tésztakorongra, tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
- A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Ha az is kellően megszilárdult, meggyszemekkel kidíszítheted.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Lúdláb torta-hoz!
Nutrition
Kalória: 527kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 8gZsír: 37gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 127mgNátrium: 49mgKálium: 211mgÉlelmi rost: 4gCukor: 28gVitamin A: 1200IUKalcium: 50mgVas: 1.6mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 602, mai nézettség: 1 )