Madártej
Édes krém Sütemény

Madártej

Madártej recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

Madártej

Madártej

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Madártej.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 8 főre
Kalória 264 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 liter tej
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés
 

  • 1 liter tejet a vaníliával és a vaníliás cukrokkal lassú tűzön (nagy teflon lábasban, amiben nem kap le az alja – bár nekem ebben is lekapott, de ezt a problémát úgy hidaltam át, hogy kavarásnál nem mentem le az aljáig, amikor már éreztem, hogy baj van…) felteszünk főni.
  • A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a végén óvatosan hozzáadjuk a porcukrot és még tovább verjük.
  • Amikor a tej már forró, a habból vizes evőkanállal gusztusos galuskákat szaggatunk, de egyszerre csak ötöt-hatot, hogy legyen helye megnövekedni. Addig főzzük, amíg nem nő meg szépen, akkor két lapát segítségével megfordítjuk. Mikor kész az első adag, szűrőkanállal kiszedjük egy szitára, hogy a tej lecsöpögjön róla (de az is jó, ha egy lapos tálra tesszük).
  • A tojások sárgáját a cukorral, a pudingporral habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a kimaradt tejet, hogy ne legyen olyan sűrű. Amikor már az összes habgaluskát kifőztük, akkor a tejet a lábosból egy másikba szűrjük és az eredeti lábosunkat elmossuk, majd visszatöltjük bele a tejet. Én ekkor pótoltam még fél liter tejjel, mert a megmaradt mennyiséget nagyon kevésnek találtam.
  • A tojássárgás masszához merőkanalaként hozzákeverjük a forró tejet (ez azért fontos, hogy ne ugorjon össze a mennyei löttyünk a hőkülönbségtől), és amikor már közelítenek egymáshoz hőmérsékletükben, akkor fokozatos kevergetés mellett a sárga löttyünket a fehérhez kevergetjük. Éppen csak addig főzzük (lassú tűzön!), hogy a habját elfője és egy kicsit besűrűsödjen.
  • Nagyobb üvegtálakba töltjük és a habot ráhalmozzuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Madártej-hez!

Nutrition

Kalória: 264kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 12gZsír: 11gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 153mgNátrium: 166mgKálium: 425mgÉlelmi rost: 0.02gCukor: 27gVitamin A: 583IUKalcium: 327mgVas: 1mg
Keyword édes krém
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 1 575, mai nézettség: 3 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating