Mantovai hústekercs
Húsételek Sertés

Mantovai hústekercs

Mantovai hústekercs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Mantovai hústekercs

Mantovai hústekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mantovai hústekercs.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 854 kcal

Hozzávalók
  

  • 8 szelet sertéscomb
  • bors
  • 10 dkg mortadella
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg túró
  • 1 db háromszögsajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl olaj
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dkg paradicsompüré
  • 1 db leveskocka

Elkészítés
 

  • A túrót összekeverjük a háromszögsajttal és a felaprított petrezselyemmel.
  • A húst kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet mortadellát és sajtot, megkenjük a túróval, majd óvatosan feltekerjük, vigyázva, hogy ne folyjon ki a töltelék, és megkötjük cérnával.
  • Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön hirtelen, minden oldalán megpirítjuk a hústekercseket, felöntjük a borral és felfőzzük.
  • Kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, majd a húsra öntjük. Alacsonyabb hőfokra kapcsolunk, majd a serpenyőt lefedve puhulásig pároljuk a hústekercseket.
  • Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát, leöntjük a paradicsomos mártással, és burgonyás krokettel, valamint párolt rizzsel körítve adjuk asztalra.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mantovai hústekercs-hez!

Nutrition

Kalória: 854kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 62gZsír: 60gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 19gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 208mgNátrium: 685mgKálium: 75mgÉlelmi rost: 0.5gCukor: 1gVitamin A: 1450IUVitamin C: 13.2mgKalcium: 70mgVas: 4.3mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 270, mai nézettség: 1 )