Mascarpones-erdei gyümölcsös torta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Mascarpones-erdei gyümölcsös torta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mascarpones-erdei gyümölcsös torta.
Hozzávalók
a tésztához:
- 5 db tojás
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
a krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 200 ml tejszín
- 50 dkg áfonya
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag zselatin
a tetejére:
- 1 marék ribizli
- étcsokoládé forgács
Elkészítés
- Az egész tojásokat, habosra keverjük a cukorral, kézi mixerrel legalább 10 percig. Ezután kanalanként hozzáadjuk a kakaós lisztet. Legvégén a tál oldaláról belecsorgatjuk az olajat.
- Egy 28 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük, közepes hőfokon. Sütőfüggő kb fél óra volt.
- A krémhez a mascarponét összekeverjük, a leturmixolt gyümölccsel és cukorral, legvégül keverjük bele a felvert tejszínhabot és a zselatinfixet. A krémet a kihült tortakarikára simítjuk. Tetejét kirakjuk gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mascarpones-erdei gyümölcsös torta-hoz!
Nutrition
Kalória: 844kcalSzénhidrát: 68gFehérje: 20gZsír: 55gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 287mgNátrium: 109mgKálium: 272mgÉlelmi rost: 5gCukor: 43gVitamin A: 500IUVitamin C: 9.9mgKalcium: 50mgVas: 2.7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 1 924, mai nézettség: 1 )