Medvehagymás bucik recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Medvehagymás bucik
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás bucik.
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- víz langyos
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- kevés olaj
- 2 csokor medvehagyma
Elkészítés
- Amíg szokás szerint felfut az élesztő, a liszteket átszitáltam, tálba tettem, hozzá adtam a sót, s kicsit elkevertem. A medvehagymát megmostam, leszárítottam, ollóval felaprítottam.
- A felfuttatott élesztőt hozzáadtam a lisztekhez, és jól kidolgozzuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztettem.
- Ezután kétfelé választottam a tésztát, és két hosszúkás rudat sodortam belőle.
- Kétujjnyi széles darabokat vagdostam belőle, szétlapítottam tenyérrel, s ezek közepébe tettem a felaprított medvehagymát.
- Ezek után buci formára alakítottam őket, kicsit megvágtam a tetejüket.
- Ezután langyos helyen megint félretettem kelni, és forró sütőben barnulásig sütöttem. Mikor elkészült, lehet enyhén megkenni olajjal a tetejét.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagymás bucik-hoz!
Nutrition
Kalória: 456kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 12gZsír: 10gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gNátrium: 780mgKálium: 147mgÉlelmi rost: 4gCukor: 1gVitamin C: 1mgKalcium: 17mgVas: 5mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 108, mai nézettség: 1 )