Medvehagymás bucik
Péksütemény Zsemle

Medvehagymás bucik

Medvehagymás bucik recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Medvehagymás bucik

Medvehagymás bucik

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás bucik.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 456 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • víz langyos
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál
  • kevés olaj
  • 2 csokor medvehagyma

Elkészítés
 

  • Amíg szokás szerint felfut az élesztő, a liszteket átszitáltam, tálba tettem, hozzá adtam a sót, s kicsit elkevertem. A medvehagymát megmostam, leszárítottam, ollóval felaprítottam.
  • A felfuttatott élesztőt hozzáadtam a lisztekhez, és jól kidolgozzuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztettem.
  • Ezután kétfelé választottam a tésztát, és két hosszúkás rudat sodortam belőle.
  • Kétujjnyi széles darabokat vagdostam belőle, szétlapítottam tenyérrel, s ezek közepébe tettem a felaprított medvehagymát.
  • Ezek után buci formára alakítottam őket, kicsit megvágtam a tetejüket.
  • Ezután langyos helyen megint félretettem kelni, és forró sütőben barnulásig sütöttem. Mikor elkészült, lehet enyhén megkenni olajjal a tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás bucik-hoz!

Nutrition

Kalória: 456kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 12gZsír: 10gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gNátrium: 780mgKálium: 147mgÉlelmi rost: 4gCukor: 1gVitamin C: 1mgKalcium: 17mgVas: 5mg
Keyword medvehagymás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 66, mai nézettség: 1 )