Medvehagymás burgonyapüré
Köretek Krumpliköret

Medvehagymás burgonyapüré

Medvehagymás burgonyapüré recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Medvehagymás burgonyapüré

Medvehagymás burgonyapüré

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás burgonyapüré.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 512 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg burgonya meghámozott
  • 2 dl tejszín
  • 10 vaj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 25 db medvehagymalevél zsenge

Elkészítés
 

  • A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
  • Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk .
  • A burgonyát leszűrjük és krumplinyomón azonnal áttörjük.
  • A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a burgonyába.
  • Beledolgozzuk a vajat és az apróra vágott medvehagymaleveleket.
  • Végül sóval, szerecsendióval ízesítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás burgonyapüré-hez!

Nutrition

Kalória: 512kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 6gZsír: 32gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 72mgNátrium: 949mgKálium: 865mgÉlelmi rost: 4gCukor: 2gVitamin A: 1600IUVitamin C: 17.3mgKalcium: 70mgVas: 0.9mg
Keyword medvehagymás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 368, mai nézettség: 1 )