Medvehagymás burgonyapüré recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Medvehagymás burgonyapüré
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás burgonyapüré.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya meghámozott
- 2 dl tejszín
- 10 vaj
- só
- 1 csipet szerecsendió
- 25 db medvehagymalevél zsenge
Elkészítés
- A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
- Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk .
- A burgonyát leszűrjük és krumplinyomón azonnal áttörjük.
- A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a burgonyába.
- Beledolgozzuk a vajat és az apróra vágott medvehagymaleveleket.
- Végül sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagymás burgonyapüré-hez!
Nutrition
Kalória: 512kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 6gZsír: 32gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 72mgNátrium: 949mgKálium: 865mgÉlelmi rost: 4gCukor: 2gVitamin A: 1600IUVitamin C: 17.3mgKalcium: 70mgVas: 0.9mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 368, mai nézettség: 1 )