Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve
Őz Vadhús ételek

Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve

Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 95 perc.

Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve

Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1914 kcal

Hozzávalók
  

  • 80 dkg őzcomb
  • 30 dkg juhtúró
  • 2 marék medvehagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • 1 dl szőlőmag olaj
  • fekete bors őrölt
  • olaj
  • vaj

A körethez:

  • 10 szelet bacon
  • 10 dkg ceruzabab fagyasztott
  • 20 dkg kukoricadara
  • 7 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • fehérbors őrölt

Elkészítés
 

  • Előző nap az őzcombot kicsontozzuk, éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszelük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsölük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetük.
  • Másnap, a juhtúrót villával összetörük, hozzákeverük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
  • A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
  • Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat pici olajjal, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  • Míg az őz sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szufléformába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.
  • A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk 1-2 percre, majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. 1-1 csokorba fogjuk, és körbetekerjük a baconszelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.
  • Miután az őz megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük. A puliszkát kifordítjuk a tányérra, az őzhússal és a baconos ceruzababbal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve-hez!

Nutrition

Kalória: 1914kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 69gZsír: 160gTelített zsír: 57gTöbbszörösen telítetlen zsír: 35gEgyszeresen telítetlen zsír: 57gTrans Fat: 1gKoleszterin: 287mgNátrium: 2092mgKálium: 1066mgÉlelmi rost: 5gCukor: 10gVitamin A: 762IUVitamin C: 2mgKalcium: 232mgVas: 9mg
Keyword medvehagyma, őz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 50, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating