Medvehagymás túrógombóc recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Medvehagymás túrógombóc
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás túrógombóc.
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 2 db tojás
- gríz amennyit felvesz
- só
- fehér bors
- 2 evőkanál medvehagyma apróra vágva
a borításhoz:
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olívaolaj
- szezámmag
az öntethez:
- 1 db fokhagymaszár apróra vágott zsenge
- tejföl
Elkészítés
- Simán egyben felverem a tojásokat, nem választom szét őket,.
- A felvert tojásba belekeverem a túrót, a medvehagymát és annyi grízt amennyit felvesz. Sózom, borsozom, pihentetem vagy fél órát.
- A vizet felforralom, abba is teszek egy kevés sót, majd kifőzöm benne a gombócokat.
- Időközben megpirítom a zsemlemorzsát és a szezámmagot is együtt. Amikor a gombócok megpuhultak, leszűröm őket és beleforgatom a zsemlemorzsás keverékbe.
- Egy zsenge fokhagyma zöld szárát apróra összevágom, belekeverem egy kis doboz tejfölbe, enyhén sózom és tálalásnál szépen a gombócokra teszek belőle egy-egy teáskanállal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagymás túrógombóc-hoz!
Nutrition
Kalória: 722kcalSzénhidrát: 65gFehérje: 25gZsír: 40gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 1126mgKálium: 340mgÉlelmi rost: 4gCukor: 6gVitamin A: 483IUVitamin C: 1mgKalcium: 232mgVas: 5mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 172, mai nézettség: 1 )