Meggyes clafoutis recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Meggyes clafoutis
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes clafoutis.
Hozzávalók
a tál kikenéséhez:
Elkészítés
- A sütőt 180°C fokra előmelegítem.
- Kivajazok bőségesen egy laposabb tűzálló tálat, a kimagozott meggyet beleterítem.
- Ezután elkészítem a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral és vanillincukorral habosra keverem, beleteszem a csipet sót és fahéjat. Hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, majd a tejet és tejszínt is beleöntöm. Olyan lesz a végeredmény, mint egy sűrűbb palacsintatészta.
- Ezt a keveréket ráöntöm a gyümölcsre és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Akkor jó, ha belül még remegős, de már nem folyékony.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Meggyes clafoutis-hoz!
Nutrition
Kalória: 479kcalSzénhidrát: 90gFehérje: 7gZsír: 10gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 144mgNátrium: 213mgKálium: 117mgÉlelmi rost: 1gCukor: 66gVitamin A: 550IUVitamin C: 0.4mgKalcium: 50mgVas: 1.4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 303, mai nézettség: 1 )