Meggyes-cseresznyés pite
Pite Sütemény

Meggyes-cseresznyés pite

Meggyes-cseresznyés pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Meggyes-cseresznyés pite

Meggyes-cseresznyés pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes-cseresznyés pite.
5 Értékelés 7 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 861 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a lekenéshez:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrom. Optimális esetben lehet pihentetni a hűtőben egy órát, nálam ez most elmaradt.
  • A tésztát elfelezem, mindkét adagot lisztezett munkalapon vékonyra nyújtom.
  • Az egyik lappal kibélelem a tepsit, megszórom a dióval.
  • A magozott gyümölcsöt összekeverem a cukorral és a fahéjjal, és a tésztalapon egyenletesen elosztom, majd befedem a másik vékonyra nyújtott tésztával.
  • A tetejét megszurkálom, hogy a képződő gőz akadálytalanul eltávozhasson, majd tejjel megkenem, és előmelegített 180°C fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
  • Langyosan vagy hidegen tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Meggyes-cseresznyés pite-hez!

Nutrition

Kalória: 861kcalSzénhidrát: 107gFehérje: 16gZsír: 44gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 109mgNátrium: 726mgKálium: 636mgÉlelmi rost: 9gCukor: 40gVitamin A: 985IUVitamin C: 13mgKalcium: 117mgVas: 5mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 4 147, mai nézettség: 4 )