Meggyes-cseresznyés pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Meggyes-cseresznyés pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes-cseresznyés pite.
Hozzávalók
a lekenéshez:
a töltelékhez:
- 35 dkg meggy
- 35 dkg cseresznye
- 10 dkg dió darált
- 4 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés
- A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrom. Optimális esetben lehet pihentetni a hűtőben egy órát, nálam ez most elmaradt.
- A tésztát elfelezem, mindkét adagot lisztezett munkalapon vékonyra nyújtom.
- Az egyik lappal kibélelem a tepsit, megszórom a dióval.
- A magozott gyümölcsöt összekeverem a cukorral és a fahéjjal, és a tésztalapon egyenletesen elosztom, majd befedem a másik vékonyra nyújtott tésztával.
- A tetejét megszurkálom, hogy a képződő gőz akadálytalanul eltávozhasson, majd tejjel megkenem, és előmelegített 180°C fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
- Langyosan vagy hidegen tálalom.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Meggyes-cseresznyés pite-hez!
Nutrition
Kalória: 861kcalSzénhidrát: 107gFehérje: 16gZsír: 44gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 109mgNátrium: 726mgKálium: 636mgÉlelmi rost: 9gCukor: 40gVitamin A: 985IUVitamin C: 13mgKalcium: 117mgVas: 5mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 4 147, mai nézettség: 4 )