Recept Meggyes-mákos kocka

Meggyes-mákos kocka

Meggyes-mákos kocka

Meggyes-mákos kocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Meggyes-mákos kocka

Meggyes-mákos kocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes-mákos kocka.
4.25 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 2033 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a vaníliás krémhez:

a meggyes réteghez:

  • 50 dkg meggy
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 4 db lap zselatin

a csoki réteghez:

  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál meggypálinka

Elkészítés
 

  • A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
  • A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
  • Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
  • A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
  • A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével forraljuk fel. A lapzselatint áztassuk vízbe. Miután felforrt a meggy (ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy, ha befőttel dolgozunk, akkor a levéből öntsünk hozzá). Tegyük bele a zselatint és addig keverjük, amíg el nem olvad. Tegyük hidegre és mielőtt teljesen ki nem hűlni akkor kezdjük összeállítani a süteményt.
  • Az egyik lapot kenjük meg vaníliás krémmel, öntsük rá a meggyet (ami még nem teljesen zselatinosodott be), majd helyezzük el a másik piskótát a tetején. Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe.
  • Minimum 3-4 órát hagyjuk bent, amíg teljesen megdermed a vaj és a zselatinos meggy. A legjobb egy éjszakára.
  • Másnap tegyünk a tetejére egy másik tálcát és fordítsuk meg, ha azt szeretnénk, hogy alól legyen a meggyes réteg.
  • Készítsük el a csoki mázat. A vizet a cukorral és a kakaóval melegítsük fel, adjuk hozzá a vajat és a pálinkát. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad. Vonjuk be a piskóta tetejét. Díszítsük karácsonyi gyöngyökkel vagy csillagokkal!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Meggyes-mákos kocka-hoz!

Nutrition

Kalória: 2033kcalSzénhidrát: 174gFehérje: 37gZsír: 137gTelített zsír: 69gTöbbszörösen telítetlen zsír: 28gEgyszeresen telítetlen zsír: 32gTrans Fat: 3gKoleszterin: 618mgNátrium: 968mgKálium: 1258mgÉlelmi rost: 18gCukor: 104gVitamin A: 3306IUVitamin C: 13mgKalcium: 820mgVas: 10mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword mákos, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 153, mai nézettség: 2 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating