Meggyes-mákos piskóta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Meggyes-mákos piskóta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes-mákos piskóta.
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztottam, a tojásfehérjékből kemény habot vertem és félretettem.
- A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot, apránként a tejet és a lisztet, amiben előzőleg elkavartam a sütőport. Hozzáadtam a tojásfehérjét és óvatosan, kanállal beleforgattam.
- A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, rászórtam a kimagolt, lecsepegtetett meggyet és előmelegített sütőben megsütöttem.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Meggyes-mákos piskóta-hoz!
Nutrition
Kalória: 745kcalSzénhidrát: 136gFehérje: 18gZsír: 16gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 166mgNátrium: 467mgKálium: 425mgÉlelmi rost: 7gCukor: 65gVitamin A: 913IUVitamin C: 2mgKalcium: 534mgVas: 8mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 529, mai nézettség: 1 )