Meggyes-mákos piskóta

Meggyes-mákos piskóta

Meggyes-mákos piskóta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

Meggyes-mákos piskóta

Meggyes-mákos piskóta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes-mákos piskóta.
4 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 745 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztottam, a tojásfehérjékből kemény habot vertem és félretettem.
  • A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot, apránként a tejet és a lisztet, amiben előzőleg elkavartam a sütőport. Hozzáadtam a tojásfehérjét és óvatosan, kanállal beleforgattam.
  • A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, rászórtam a kimagolt, lecsepegtetett meggyet és előmelegített sütőben megsütöttem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Meggyes-mákos piskóta-hoz!

Nutrition

Kalória: 745kcalSzénhidrát: 136gFehérje: 18gZsír: 16gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 166mgNátrium: 467mgKálium: 425mgÉlelmi rost: 7gCukor: 65gVitamin A: 913IUVitamin C: 2mgKalcium: 534mgVas: 8mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword mákos, meggyes
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 529, mai nézettség: 1 )