Meggyes piskótatekercs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Meggyes piskótatekercs
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes piskótatekercs.
Hozzávalók
a díszítéshez:
- mandulás csók
Elkészítés
- A tojásokat 12-13 dkg cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük.
- A lisztet elvegyítjük a mandulával, az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd a tejjel váltakozva, adagonként a tojásos masszába dolgozzuk.
- Sütőpapírral kibélelt 32 x 39-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 225°C fokon kb. 10 percig sütjük.
- A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük.
- A mandulás csókot apróra tördeljük.
- Azután a morzsát összekeverjük 3 evőkanál cukorral, és egyenletesen rászórjuk egy nedves konyharuhára.
- A forró piskótatésztát a konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt azonnal lehúzzuk.
- A túrót szobahőmérséklettű margarinnal, a maradék cukorral, a likőrrel és a vanília aromával simára keverjük.
- A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra simítjuk, végül rászórjuk a meggyet, és kissé a krémbe nyomkodjuk.
- Konyharuha segítségével a piskótalapot a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
- Végül a roládot szeletekre vágjuk, és mandulás csókkal díszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Meggyes piskótatekercs-hez!
Nutrition
Kalória: 489kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 9gZsír: 26gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 67mgNátrium: 506mgKálium: 140mgÉlelmi rost: 1gCukor: 43gVitamin A: 1219IUVitamin C: 1mgKalcium: 109mgVas: 1mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 347, mai nézettség: 1 )