Mézes-almás lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Mézes-almás lepény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes-almás lepény.
Hozzávalók
Elkészítés
- Először egy keverőtálban összekevertem a száraz hozzávalókat, a lisztet, sót, sütőport és az őrölt fahéjat. Egy másik tálban elkevertem a tojásokat, az olvasztott vajat, cukrot, négy evőkanál szederlekvárt, a tejfölt, majd az egészet simára kevertem a sütőporos liszttel. Ennek a tésztának viszonylag hígnak kell lenni, hogy könnyen kiönthető legyen a keverőtálból.
- Egy közepes méretű tepsit kivajaztam, majd a tepsi alját sűrűn befedtem hámozott, cikkekre vágott almával. Az almára négy evőkanál szederlekvárt simítottam, megszórtam kristálycukorral és ráöntöttem a kevert tésztát. A tészta tetejére is cikkekre vágott almát tettem, meglocsoltam pár kanál szederlekvárral és négy evőkanál akácmézzel.
- A sütőt 200°C fokra melegítettem, majd itt kb. 40 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy kész e a süti.
- Amikor kész lett, a sütőt lezártam és hagytam, hogy itt hűljön ki, majd szeleteltem. Egy tortalapáttal szedtem ki a darabokat egyesével a tepsiből, mert a tészta alján levő almáról leolvadt a cukor a tepsi aljára, sütés közben karamellizálódik, ami igen finom ízt ad a sütinek, de igencsak ragacsos lesz tőle a tepsi alja.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mézes-almás lepény-hez!
Nutrition
Kalória: 455kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 9gZsír: 18gTelített zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 122mgNátrium: 376mgKálium: 194mgÉlelmi rost: 3gCukor: 29gVitamin A: 622IUVitamin C: 4mgKalcium: 135mgVas: 1mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 299, mai nézettség: 1 )