Mézes-narancskrémes őzgerinc

Mézes-narancskrémes őzgerinc

Édes sütemény Sütemény

Mézes-narancskrémes őzgerinc recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Mézes-narancskrémes őzgerinc

Mézes-narancskrémes őzgerinc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes-narancskrémes őzgerinc.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 438 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 20 dkg baracklekvár
  • 1 db narancs héja reszelt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • citromlé

a mázhoz:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához.
  • Vajazott-lisztezett őzgerincformába töltjük. 165 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
  • A kihűlt őzgerincet hosszában 4 vékony lapra vágjuk.
  • A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot.
  • A puha vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és ízlés szerint narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg. Erre újabb tésztaréteget helyezünk, melyre rátesszük a maradék lekvárt. Az utolsó lappal lefedjük.
  • A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és leöntjük vele a sütemény tetejét.
  • Marcipánnal vagy csokoládédíszekkel tetszőlegesen tovább dekorálhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mézes-narancskrémes őzgerinc-hez!

Nutrition

Kalória: 438kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 4gZsír: 27gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 97mgNátrium: 336mgKálium: 153mgÉlelmi rost: 2gCukor: 29gVitamin A: 672IUVitamin C: 6mgKalcium: 113mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword mézes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 862, mai nézettség: 1 )