Mézes-narancskrémes őzgerinc recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Mézes-narancskrémes őzgerinc
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes-narancskrémes őzgerinc.
Hozzávalók
a mázhoz:
- 12 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
- A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához.
- Vajazott-lisztezett őzgerincformába töltjük. 165 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
- A kihűlt őzgerincet hosszában 4 vékony lapra vágjuk.
- A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot.
- A puha vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és ízlés szerint narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg. Erre újabb tésztaréteget helyezünk, melyre rátesszük a maradék lekvárt. Az utolsó lappal lefedjük.
- A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és leöntjük vele a sütemény tetejét.
- Marcipánnal vagy csokoládédíszekkel tetszőlegesen tovább dekorálhatjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mézes-narancskrémes őzgerinc-hez!
Nutrition
Kalória: 438kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 4gZsír: 27gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 97mgNátrium: 336mgKálium: 153mgÉlelmi rost: 2gCukor: 29gVitamin A: 672IUVitamin C: 6mgKalcium: 113mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 862, mai nézettség: 1 )