Mogyorós táskák recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Mogyorós táskák
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mogyorós táskák.
Hozzávalók
a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 22,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj hideg
Elkészítés
- A lisztet és a kétféle cukrot összegyúrjuk a hideg vajjal, cipót formálunk belőle, és fóliába burkolva 1 órára hűtőbe tesszük.
- A töltelékhez valókat egy lábasban állandóan kevergetve felmelegítjük.
- A tésztát egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, 5 mm vékonyra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle.
- Elosztjuk rajtuk a tölteléket, a tojásfehérjével bekenjük a széleiket, félbehajtjuk, és jól összenyomkodjuk.
- A kis táskákat kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a tojássárgák és a tej keverékével, majd 180°C fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
- Tetszés szerint berácsozhatjuk csokoládémázzal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mogyorós táskák-hoz!
Nutrition
Kalória: 587kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 8gZsír: 32gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 104mgNátrium: 200mgKálium: 152mgÉlelmi rost: 2gCukor: 34gVitamin A: 785IUVitamin C: 1mgKalcium: 41mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 134, mai nézettség: 1 )