Morgós csúcs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.
Morgós csúcs
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Morgós csúcs.
Elkészítés
- A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
- A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
- A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
- Ezután, könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet
Megjegyzés
Jó étvágyat a Morgós csúcs-hoz!
Nutrition
Kalória: 1577kcalSzénhidrát: 217gFehérje: 16gZsír: 77gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 37gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gKoleszterin: 1mgNátrium: 772mgKálium: 417mgÉlelmi rost: 12gCukor: 121gVitamin A: 2600IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 80mgVas: 2.9mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 442, mai nézettség: 1 )