Mustáros-hagymás csirke recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Mustáros-hagymás csirke
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mustáros-hagymás csirke.
Hozzávalók
- 1 kg csirke felsőcomb
- 2 db lilahagyma
- 2.5 dl fehérbor száraz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál olaj
- 3 dkg vaj
- só
- bors
- 1 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A hagymát vékony karikákra vágom, a csirkecombokat sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölöm.
- Olyan serpenyőben, ami a sütőbe is betehető, felforrósítom a vajat és az olajat és a csirkedarabokat elősütöm. Ha már arany barnás színük van, kiszedem, félreteszem.
- A visszamaradt zsiradékban kb. 15 perc alatt kevergetve barnára sütögetem a hagymát, ráteszem az egészben hagyott, pucolt fokhagymagerezdeket és a rozmaringágat, a fűszeres hagymán elrendezem a csirkecombokat, majd felöntöm a borral kikevert mustárral. Felforralom, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb. fél óra alatt puhára sütöm.
- Ezután leveszem a fóliát és fedetlenül kissé megpirítom a húst. Krumplipürével tálaljuk
Jegyzetek
Jó étvágyat a Mustáros-hagymás csirke-hez!
Kalória
Kalória: 716kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 42gZsír: 52gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 261mgNátrium: 628mgKálium: 669mgRost: 1gCukor: 3gA-vitamin: 394IUC-vitamin: 5mgKalcium: 52mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 666, mai nézettség: 1 )