Mustáros-hagymás csirke Mustáros-hagymás csirke

Mustáros-hagymás csirke

Csirke Szárnyas

Mustáros-hagymás csirke recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Mustáros-hagymás csirke

Mustáros-hagymás csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mustáros-hagymás csirke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 716 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 2 db lilahagyma
  • 2.5 dl fehérbor száraz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dkg vaj
  • bors
  • 1 ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés
 

  • A hagymát vékony karikákra vágom, a csirkecombokat sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölöm.
  • Olyan serpenyőben, ami a sütőbe is betehető, felforrósítom a vajat és az olajat és a csirkedarabokat elősütöm. Ha már arany barnás színük van, kiszedem, félreteszem.
  • A visszamaradt zsiradékban kb. 15 perc alatt kevergetve barnára sütögetem a hagymát, ráteszem az egészben hagyott, pucolt fokhagymagerezdeket és a rozmaringágat, a fűszeres hagymán elrendezem a csirkecombokat, majd felöntöm a borral kikevert mustárral. Felforralom, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb. fél óra alatt puhára sütöm.
  • Ezután leveszem a fóliát és fedetlenül kissé megpirítom a húst. Krumplipürével tálaljuk

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mustáros-hagymás csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 716kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 42gZsír: 52gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 261mgNátrium: 628mgKálium: 669mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 394IUVitamin C: 5mgKalcium: 52mgVas: 2mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 637, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése