Naptorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Naptorta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Naptorta.
Hozzávalók
Elkészítés
- Omlós tészta készítése: a hozzávalókat összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Utána kinyújtjuk, tortaformába tesszük, és 90 fokon 10 percig sütjük.
- Piskótatészta készítése: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés sóval és 8 dkg cukorral felverjük. A sárgáját a többi cukorral és vízzel felverjük.
- Megolvasztjuk a margarint, majd a tojássárgájához adjuk. Beleforgatjuk a lisztet a sütőporral és a tojáshabot is.
- Kikenünk, kilisztezünk egy tortaformát, belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Utána lapjában kettévágjuk.
- A zselatint 4,5 dl narancslével elkészítjük. A narancsokat meghámozzuk, a hártyát is leszedjük a gerezdekről. A sajtkrémet a joghurttal, cukorral és likőrrel elkeverjük. Hozzáadjuk a zselatint, majd a habbá vert tejszínt is.
- Az omlós tésztát egy tortaformába tesszük, rákenjük a lekvárt, ráfektetjük az egyik piskótalapot, rátesszük a narancsot (egy keveset félreteszünk), és kevés kivételével, rákenjük a krémet. Rátesszük a másik piskótalapot, és a félretett krémet a tetejére kenjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
- Utána a maradék narancslevet megfőzzük a zselatinnal. A félretett narancsot a torta tetejére rendezzük, leöntjük a zselével, majd hűtőben megdermesztjük.
- Tejszínhabbal és mandulaforgáccsal díszítve tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Naptorta-hoz!
Kalória
Kalória: 614kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 12gZsír: 42gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 121mgNátrium: 441mgKálium: 397mgRost: 3gCukor: 25gA-vitamin: 1695IUC-vitamin: 61mgKalcium: 194mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 259, mai nézettség: 1 )