Narancsos kacsasült Narancsos kacsasült

Narancsos kacsasült

Kacsa Szárnyas

Narancsos kacsasült recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 300 perc.

Narancsos kacsasült

Narancsos kacsasült

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Narancsos kacsasült.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 4 hours
Teljes idő 5 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 703 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A bőrös kacsahájat apróra feldarabolni, majd egy serpenyőbe pici vizet aláöntve kisütni. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk.
  • A combokat besózni, majd az elkészített pácba jól beleforgatni és párórát állni hagyni. Én este pácoltam be és egész éjjel a hűtőben pihent.
  • Pác készítése:A kisült zsírt hagyni kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehér borssal jól összekeverni .A besózott húst, jól beleforgatni, majd lefedve pár órát pihentetni.
  • Egy tepsibe egymás mellé helyezni a bepácolt húst, majd rányomni két narancs levét és aláönteni a bort. Mellészórni a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót.
  • Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedni. Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára párolni. Ekkor levenni a fóliát, majd a hús mellé tenni a feldarabolt narancsokat. A narancsokat éles késsel meghámozni, úgy hogy a
  • fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta.
  • A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni. Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivenni a sütőből és kiszedni a zsíros szaftból. Fóliával lefedni és melegen tartani.
  • A visszamaradt szaftról óvatosan leszedni a zsírt. Egy teáskanál keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd a szaftot visszatenni a tűzre, beleönteni a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűríteni.
  • Tálaláskor a szafttal meglocsolni a combokat, majd ízlés szerinti körettel kínálni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Narancsos kacsasült-höz!

Tápérték

Kalória: 703kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 185gZsír: 76gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 13mgNátrium: 297mgKálium: 703mgÉlelmi rost: 10gCukor: 40gVitamin A: 200IUVitamin C: 184mgKalcium: 140mgVas: 1.6mg
Keyword húsétel, kacsa, narancsos
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 994, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése