Narancsos kuglóf Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Kuglóf Sütemény

Narancsos kuglóf recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Narancsos kuglóf.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítési idő 15 minutes
Sütés/Főzés 1 hour
Összesen 1 hour 15 minutes
Fogás desszert
Konyha Magyar
Főre 6 főre
Kalória 861 kcal

Hozzávalók
  

a mázhoz:

Elkészítés
 

  • A sütőt 175 °C-ra (légkeverésesnél 165 °C) előmelegítjük.
  • A formát (22 cm átmérőjű kuglófforma) jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszór­juk.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fe­hérjéből a fele cukorral kemény habot verünk. A margarint, a cukrot, a vaní­liás cukrot és a sót habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojássárgájákat, a re­szelt citrom- és narancshéjat, valamint a csavart citromléből 3 evőkanállal, a narancsléből 9 evőkanállal keverünk hozzá.
  • Egy tálba átszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport. Kanalazva ap­ránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
  • A tésztát a formába töltjük. A süteményt azonnal a sütő középső rácsára téve 60-65 percig sütjük. Tű-próbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell.
  • A kuglófot rácsra borítjuk, és még melegen meg­kenjük a mázzal.
  • A mázhoz a porcukrot elkeverjük a megmaradt l-l evőkanál citrom- és narancslével. Rálocsoljuk a kuglófra, majd reszelt citrom- és na­rancshéjjal megszórva díszítjük.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Narancsos kuglóf-hoz!

Kalória

Kalória: 861kcalSzénhidrát: 108gFehérje: 11gZsír: 44gTelített zsír: 12gTranszzsír: 1gKoleszterin: 127mgNátrium: 874mgKálium: 191mgRost: 2gCukor: 62gA-vitamin: 1901IUC-vitamin: 16mgKalcium: 159mgVas: 4mg
Keyword kuglóf
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 411, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése