Narancsos kuglóf recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Narancsos kuglóf
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Narancsos kuglóf.
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 17 dkg cukor
- 25 dkg margarin puha
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromhéj reszelt
- 1 teáskanál narancshéj reszelt
- 4 evőkanál citromlé
- 10 evőkanál narancslé
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
a mázhoz:
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál narancslé
- 12 dkg porcukor
- kandírozott narancshéj
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés
- A sütőt 175 °C-ra (légkeverésesnél 165 °C) előmelegítjük.
- A formát (22 cm átmérőjű kuglófforma) jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a fele cukorral kemény habot verünk. A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojássárgájákat, a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint a csavart citromléből 3 evőkanállal, a narancsléből 9 evőkanállal keverünk hozzá.
- Egy tálba átszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport. Kanalazva apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
- A tésztát a formába töltjük. A süteményt azonnal a sütő középső rácsára téve 60-65 percig sütjük. Tű-próbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell.
- A kuglófot rácsra borítjuk, és még melegen megkenjük a mázzal.
- A mázhoz a porcukrot elkeverjük a megmaradt l-l evőkanál citrom- és narancslével. Rálocsoljuk a kuglófra, majd reszelt citrom- és narancshéjjal megszórva díszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Narancsos kuglóf-hoz!
Tápérték
Kalória: 861kcalSzénhidrát: 108gFehérje: 11gZsír: 44gTelített zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 127mgNátrium: 874mgKálium: 191mgÉlelmi rost: 2gCukor: 62gVitamin A: 1901IUVitamin C: 16mgKalcium: 159mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 373, mai nézettség: 1 )