A Nevesincs krémes titokzatos világa: fedezd fel ezt a varázslatos süteményt!
Nevesincs krémes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
A Nevesincs krémes egy egyedülálló és különleges sütemény, amely képes elvarázsolni a kóstolóit.
Nevesincs krémes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nevesincs krémes.
Hozzávalók
a tésztához:
a töltelékhez:
a krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor főzős
- 15 dkg margarin szoba hőmérsékletű
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
a szóráshoz:
Elkészítés
- Elkészítés: (tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
- Liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.
- Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félre tesszük). Ha megsült óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.
- Krém elkészítése: A tejbe beletesszük a pudingport, majd felfőzzük (cukor nélkül). Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.
- Töltelék elkészítése: A darált dióba belekeverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.
- A megmaradt cipót megint tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd a diós-habos tölteléket egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük (Én a tetejére sütőpapírt tettem).
- Ha megsült és kihűlt, akkor a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot rátesszük a krémre.
- Hűtőbe tesszük tálalásig (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak). Tálalás előtt szép egyforma szeletekre felvágjuk és megszórjuk a tetejét porcukorral.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Nevesincs krémes-hez!
Kalória
Kalória: 1678kcalSzénhidrát: 187gFehérje: 26gZsír: 97gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 35gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 232mgNátrium: 1215mgKálium: 646mgRost: 6gCukor: 125gA-vitamin: 3254IUC-vitamin: 2mgKalcium: 513mgVas: 6mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 197, mai nézettség: 1 )